open-navfaktor-logo
search
Bara zastupao Krdžalića
"Pao sam na njegove emocije": Pojačanje Sarajeva bilo u rukama poznatog menadžera, nedavno priznao veliku grešku
Fudbalski klub Sarajevo od zagrebačkog Dinama otkupio je ugovor Anesa Krdžalića, mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine.
08.01.2024. u 16:45
get url
text

Krdžalić je prošao sve selekcije Dinamo škole, jedan period proveo je na posudbi u Olimpiji iz Ljubljane s kojom je osvojio duplu krunu, a posljednjih šest mjeseci bio je u zagrebačkoj Lokomotivi gdje se nije naigrao.

VEZANI TEKST - Mladi bh. reprezentativac na Koševu: Sarajevo otkupilo Krdžalića od Dinama
 

Devetnaestogodišnji veznjak vezao se ugovorom sa Sarajevom do 2026. godine, a interesantno je da je o njegovoj karijeri donedavno brinuo svjetski poznati menadžer Andy Bara.

Bara je u septembru prošle godine u Podcastu Dribler govorio o Krdžaliću i objasnio kako ga je Dinamo "izgirao".

- Anes je mladi reprezentativac BiH i dijete Dinama. Bio je jedan od najboljih juniora. Doveo sam ga u Kustošiju, iz razloga što je Albert Riera tražio igrača koji je mlad i dobar. Preporučio sam ga i otišao je u Olimpiju.

- Nije se nikako trebao vraćati u HNL, ali Dinamo je insistirao. Uvjerili su ga da će dobiti priliku i napravili smo grešku, prije svega ja koji sam to dozvolio, jer sam pao na njegove emocije - rekao je Bara i dodao:

- Vjerovao sam da ako bude igrao u Dinamu da može postati svjetska klasa, ali kada su počele pripreme nije dobivao šansu. Nije se znalo ko šta radi. Trener ga je htio, Uprava nije i na kraju je otišao u Lokomotivu. Dinamo je platio Olimpiji transfer za njega. Jedna čudna situacija, neobjašnjiva. Sve sam doživio u fudbalu, ali ovo je jedna od najčudnijih stvari. Mislim da je dobar igrač i da može napraviti dobru karijeru.

Bara je vlasnik agencije Niagara Sports Company. Zastupa brojne poznate igrače, a među njima se izdvajaju Dani Olmo, Lovro Majer i Alvaro Morata. Interesantno je i to što igrači koje zastupa menadžer iz Zagreba u posljednje vrijeme prave senzacionalne transfere. Tako je danas, 17-godišnji Dino Klapija iz hrvatskog trećeligaša Kustošije dogovorio transfer u Salzburg. Austrijski klub će platiti obeštećenje od 5,2 miliona eura. Sredinom prošle godine Senegalac Mikayil Faye prešao je iz Kustošije u Barcelonu. Posao je, pisali su mediji, bio težak pet miliona eura.

Navodno su igrač i menadžer nedavno raskinuli saradnju, a novi igrač Sarajeva sada je, prema podacima Transfermarkta, u rukama španske agencije YOU FIRST.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.