open-navfaktor-logo
search
Napadač Augsburga
Paklena forma Zmaja pred Ukrajinu: Na putu je da nadmaši uspjeh iz Švicarske
Ermedin Demirović, 25-godišnji napadač Augsburga, igra najbolju sezonu od dolaska u Bundesligu.
12.02.2024. u 21:17
get url
text

Bosanskohercegovački reprezentativac ove sezone je u 21 bundesligaškoj utakmici sudjelovao u 18 pogodaka Augsburga, što ga svrstava među najkorisnije igrače njemačke elite. Pogađao je 12 puta, a šest puta asistirao. Zmaj je trenutno peti strijelac Bundeslige.

Primjera radi, prošle sezone je za Augsburg u 30 odigranih utakmica pogodio osam puta, uz šest asistencija.

Demirović je u Augsburg stigao iz Freiburga, za koji je u sezoni 2021/22. u 31 utakmici zabio dva gola, dok je sezonu ranije pogađao pet puta u 30 nastupa.

Napadač rođen u njemačkom Hamburgu ponikao je u HSV-u, potom se kalio i u školi Leipziga. Poslije toga je igrao i za St. Gallen u Švicarskoj, Sochaux u Francuskoj, Almeriju i Alaves u Španiji.

Svoju najbolju golgetersku sezonu Demirović je imao u Švicarskoj. On je u dresu St. Gallena u 28 nastupa zabio 14 golova i nakon toga se skrasio u Freiburgu.

Na dobrom je putu da to u aktuelnoj takmičarskoj godini nadmaši. Naročito što je Demirović po pravilu starter u svakom meču.

Demiroviću je narasla i cijena. Od decembra prošle godine portal Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 20 miliona eura. Da bi uskoro mogao napraviti transfer karijere, nedavno je najavio i dobro upućeni Fabrizio Romnano.

- Napadač Augsburga Ermedin Demirović, kojeg treba pratiti u 2024. godini, s obzirom na to da se pridružio agenciji ROOF kao novi klijent - napisao je Romano i dodao da 25-godišnjaka prati više klubova.

Formu napadača pred meč play-offa protiv Ukrajine prati i selektor Zmajeva Savo Milošević. Milošević je nedavno prisustvovao duelu Augsburga i Leipziga. Demirović je pogodio, a Milošević zadovoljan napustio stadion.

Demirović je u 23 utakmice za Zmajeve postigao jedan gol. Za očekivati je da samopouzdanje koje ima u Augsburgu, uz neosporni kvalitet, prenese i u dres s nacionalnim grbom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.