open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Ostaje li Simon Rožman trener Sarajeva: Sad ćemo sjesti, ako je to rješenje...
Fudbaleri Sarajeva poraženi su od Željezničara sa 0:3. Bio je ovo četvrti vezani prvenstveni poraz Bordo tima u ovoj sezoni.
03.03.2024. u 20:50
get url
text

VEZANI TEKST - Željo razbio Sarajevo i revanširao se komšijama sa Koševa

Trener Bordo tima Simon Rožman nije bio raspoložen nakon teškog poraza na Grbavici. 

- Nakon srijede smo mislili da smo se vratili, ali nismo. Čestitam Želji na zasluženoj pobjedi. Stvari nisu kakve bismo željeli. Imamo problema, to se vidi, to je evidentno. Ovo nije razina koju bismo htjeli. Razmislit ću - rekao je Rožman za Arena Sport TV. 

Dobio je i pitanje hoće li i dalje biti trener Sarajeva?

- Sad ćemo sjesti, ako je to rješenje, ja sa tim nemam nikakvih problema. Moramo pronaći najbolji put za Sarajevo - kazao je Rožman za Arena Sport.  

Mnogo raspoloženiji je bio Bruno Akrapović, trener Željezničara. 

- Fenomenalna pobjeda, igrači su ostavili srce na terenu. Sarajevo se nije mogli prilagoditi na naš sistem igre. Bilo smo agresivni, oduzimali lopte koje su bile važne nas i čekali šanse - rekao je Akrapović.

Dvostruki strijelac u večerašnjem meču bio je bek Marin Galić, a Akrapović ističe da upravo od bekova traži da učestvuju više u završnicama.

- Momci su se donekle iskupili za Široki, vidio sam reakciju i želim da je vidim i ubuduće, da ne gubimo na tako olak način - zaključio je trener Željezničara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.