open-navfaktor-logo
search
Dva predmeta
Oglasio se Vico Zeljković nakon što je potvrđeno da Tužilaštvo BiH "češlja" FSBiH
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je dva predmeta protiv Fudbalskog saveza BiH, a na temelju podnesenih krivičnih prijava.
14.11.2023. u 20:51
get url
text

VEZANI TEKST - Formirana dva predmeta protiv FSBiH: Koga provjerava Tužilaštvo BiH?

Ovu informaciju danas je objavio N1, a sada se oglasio i Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, koji je za ATV kazao da se od prvog dana njegovog predsjedničkog mandata putem anonimnih krivičnih prijava pokušava izvršiti opstrukcija njegovog rada i stvoriti doza pritiska.

- Od prvog dana mog predsjedničkog mandata u FSBiH ovo je već postala uobičajena stvar da se putem anonimnih krivičnih prijava pokušava izvršiti opstrukcija mog rada i da se stvori neka doza pritiska. Nadležni organi su već nekoliko puta pročešljali rad FSBiH i nisu ustanovljene bilo kakve nepravilnosti, ni što se tiče poslovanja, ni što se tiče ostalih segmenata funkcionisanja FSBiH. Ne želim dublje da se bavim tom temom i posvećen sam predstojećim obavezama i radnim aktivnostima - kazao je Zeljković

Tužilaštvo BiH, tvrdi N1 "češlja" bh. kuću fudbala i provjerava 12 osoba, a među njima su i predsjednik Zeljković, njegov savjetnik Marko Miličić, te član Izvršnog odbora FSBiH Azmir Husić.

Prema nezvaničnim informacijama Tužilaštvo BiH provjerava rad i poslovanje FSBiH, tačnije gradnju hibridnih terena u BiH, te navodnu trgovinu utjecajem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.