open-navfaktor-logo
search
Velika tuga
Od kralja fudbala opraštaju se Messi, Mbappe, Real Madrid, Santos, Barcelona...
Od legendarnog brazilskog fudbalera i jednog od najboljih igrača svih Pelea vremena oprašta se svjetska sportska javnost.
29.12.2022. u 20:45
get url
text

Pele je preminuo danas u bolnici u Sao Paulu u 83. godini, a od njega su se oprostili najveći svjetski fudbalski klubovi i igrači.

Među prvima koji su se na društvenim mrežama oprostili od legendarnog Brazilca su Lionel Messi, Liverpool, Real Madrid, Mbappe...

- Legenda, ikona i istinski velikan igre koji će se zauvijek pamtiti. Počivaj u miru, Pele - poručili su iz Liverpoola

 

 

- Najveći - napisali su iz njegovog matičnog kluba Santosa.

- Moje najdublje saučešće cijelom Brazilu, a posebno porodici gospodina Edsona Arantesa do Nascimenta. Samo "zbogom" vječnom kralju Peleu nikada neće biti dovoljno da izrazi bol koji trenutno obuhvata cijeli svijet fudbala. Inspiracija za tolike milione, referenca od juče, danas, zauvijek. Naklonost koju je uvijek pokazivao prema meni bila je recipročna u svakom trenutku koji smo dijelili, čak i iz daljine. Nikada neće biti zaboravljen i sjećanje na njega će zauvijek živjeti u svakom od nas zaljubljenika u fudbal. Počivaj u miru kralju Pele - napisao je Cristiano Ronaldo na Instagram profilu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Bh. reprezentativac Edin Džeko objavio je fotografiju legendarnog igrača u dresu Brazila te je uz to dodao samo emotikon slomljenog srca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.