open-navfaktor-logo
search
Počela u 16:30 sati
Novinaru Faktora zabranjen ulaz na Skupštinu FSKS: Jedan Čolpa priča jedno, drugi drugo
Autor: S. Šišić
28.03.2024. u 17:30
get url
text
Skupština Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo počela je u 16.30 sati u prostorijama FSBiH.
Skupština nije otvorena za javnost, te samo "odabrani" mogu prisustvovati. Na sjednicu je zabranjen ulazak i novinaru portala Faktor, iako u Članu 61. Statuta FSBiH piše da je rad Saveza javan.
Redakcija Faktora prije dva dana je kontaktirala Ermina Čoplu generalnog sekretara FSKS. Nakon što smo ga pitali da li je potrebno da se novinari akredituju za Skupštinu, jer na stranici Saveza nema nikakve obavijesti.
- Nema nikakvog akreditovanja, Skupština nije otvorena za javnost - rekao je Čolpa za Faktor, a na pitanje zašto "obrazložio je":
- Zato što Statut tako kaže, a i predsjednik Skupštine - dodao je Čolpa.
S druge strane Fuad Čolpa, potpredsjednik FSKS i član IO FSBiH iz KS, prije nego što je zatvorio vrata kazao nam je kako smo se za dolazak na Skupštinu trebali najaviti pismenim putem, a da bi Izvršni odbor FSKS donio odluku o tome. Izjava Čolpe starijeg u suprotnosti je sa izjavom Čolpe mlađeg...
Inače na Skupštinu su mogli ući samo oni koji su na spisku. Ispred vrata su ostali i predstavnici FK Radnik (Hadžići) i Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, uz obrazloženje da nisu na vrijeme zamijenili kandidate.
Inače, čelnici FSKS nakon sjednice hvalili su se kako su svi izvještaji usvojeni jednoglasno. Međutim, treba naglasiti kako se nije raspravljalo o izmjenama Statuta, odnosno da je ova tačka stavljena van dnevnog reda. Kako smo uspjeli saznati to je učinjeno iz razloga što svi delegati nisu dobili prijedlog novog teksta Statuta, odnosno onih dijelova koji su se trebali mijenjati.  
sk1
FOTO:
FAKTOR
1 od 5
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.