open-navfaktor-logo
search
Iskakali kroz prozore
Novinari na AKN doživjeli saobraćajnu nesreću, među njima i jedan iz BiH
Novinari koji prate Afrički kup nacija u Obali Slonovače doživjeli su saobraćajnu nesreću na putu od Yamoussoukroa do Abidžana.
24.01.2024. u 13:57
get url
text

Kako piše Pulsesports nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima u srijedu u blizini Abidžana.

- U autobusu je bilo više od 30 novinara koji su se vraćali iz Yamoussoukroa gdje su pratili posljednje utakmice grupne faze između Senegala i Gvineje, te Angole protiv Burkine Faso.

Samo nekoliko minuta od svog odredišta u glavnom medijskom centru AFCON-a u Abidžanu, skrenuo je s puta oko 4.30 sati ujutro po istočnoafričkom vremenu, udarivši u betonsku barijeru.

U očajničkoj potrazi za sigurnošću, novinari su, pokazujući instinkt za preživljavanje, sličan njihovoj profesionalnoj upornosti, iskakali kroz prozore - piše Pulsesports.

U autobusu je bio i jedan novinar iz Bosne i Hercegovine, Alija Čizmić, koji za strane medije prati Afrički kup nacija, navodi N1. Isti izvor navodi kako je Čizmić zadobio povrede ruke i lakše povrede na više dijelova tijela, te je nakon posjete bolnici pušten na kućno liječenje.

Sa njim je povrijeđeno i nekoliko drugih novinara, ali na sreću nije bilo smrtnih ishoda.

Ministar sporta Obale Slonovače izrazio je žaljenje zbog svega sto se dogodilo i obećao lično razgovarati sa svim povrijeđenima, a većina njih nije u mogućnosti nastaviti pratiti AKN.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.