open-navfaktor-logo
search
Čeka se potvrda
Nijemci pronašli selektora, imat će (pre)visoku plaću i za njemačke uvjete
Brojni njemački mediji javljaju da će tamošnju fudbalsku reprezentaciju voditi Julian Nagelsmann.
20.09.2023. u 12:10
get url
text

Tridesetšestogodišnjeg trenera čeka vrlo zahtjevan posao budući da će Nijemci iduće godine biti domaćini Evropskog prvenstva.

Bivši trener Bayerna zarađivat će čak 400.000 eura mjesečno (4,8 miliona eura godišnje), što je pozamašna svota i za bogate nacionalne fudbalske asocijacije, među koje svakako spada i njemački.

Olakšavajuća okolnost je da Bayern neće tražiti obeštećenje za svog uposlenika. Njemački prvak otpustio je Nagelsmanna u martu ove godine, ali ugovor koji je važio do 2026. tada nije raskinut, a Bavarci su redovno plaćali otpuštenog trenera.

Nagelsmann će na selektorskoj poziciji naslijediti Hansija Flicka koji je ostao bez posla 10. septembra poslije teškog i neočekivanog poraza u prijateljskoj utakmici od Japana sa 4:1.

Nijemci su u krizi još od Mundijala u Kataru gdje su ispali nakon grupne faze, a ove godine slavili su samo dvije pobjede. Alarmi u Fudbalskom savezu Njemačke zvone sve glasnije jer Elf je domaćin EP-a naredne godine i ne može si dopustiti novu blamažu na velikom takmičenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.