open-navfaktor-logo
search
Zbog dugovanja
Nevolje u raju: FIFA suspendovala Al-Nassr
FIFA je zabranila Al-Nassru da registruje nove igrače jer saudijski klub nije platio bonuse koje duguje Leicesteru kao dio ugovora s Ahmedom Musom, javlja sportski komentator Ben Jacobs.
12.07.2023. u 13:12
get url
text

Između 2018. i 2020. godine Musa je ostvario 390.000 funti (460.000 eura) u bonusima za učinak i nastupe, koji tek trebaju biti plaćeni urpkos presudi CAS-a u korist Leicestera.

Al-Nassr nije postupio u skladu s odlukom koja je rezultirala zabranom registracije novih igrača. 

Izvori navode da će biti ukinut za nekoliko sedmica pod uslovom da Al Nassr odmah izvrši uplatu, što su Saudijci dakako naveli da hoće.

Ovo je problem koji datira prije nego što je Javni investicijski fond (PIF) preuzeo kontrolu nad Al-Nassrom. Izvori PIF-a naglašavaju da će nova klupska vlast osigurati da se ovakvi problemi i kazne više ne dogode. 

Marcelo Brozović, hrvatski reprezentativac, stigao je u ovaj tim prije devet dana, ali pitanje je hoće li stići biti registrovan do 11. augusta kad je zakazano prvo kolo novog saudijskog prvenstva. 

Brozović koji je u Al-Nassr stigao kao veliko pojačanje iz Intera trebao bi zarađivati 25 miliona eura po sezonu uz ugovor na tri godine.

Hrvat se tako u ovom timu pridružio Cristianu Ronaldu koji od januara nosi dres žuto-plave boje.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.