open-navfaktor-logo
search
Šok na Grbavici
Nermin Bašić podnio ostavku, Željo bez trenera pred derbi
Fudbaleri Željezničara pobijedili su Široki Brijeg sa 2:1, u posljednjem susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
02.10.2023. u 20:29
get url
text

VEZANI TEKST - Željo protiv Širokog Brijega prekinuo crni niz, Krpić pogodio u 93. minuti

Na taj način prekinuli su niz od pet uzastopnih poraza.

No, pravi šok je uslijedio nakon toga. Trener Plavih ponudio je ostavku.

- Poslije Slobode, to je bio moj peti poraz i nisam htio da tri dana pred utakmicu ostavim ekipu na cjedilu. Međutim, bez obzira na ovu pobjedu dajem svoju funkciju na raspolaganje predsjedniku Upravnog odbora. Smatram se odgovornim za pet poraza i ova pobjeda ništa ne mijenja.

Htio sam to i poslije Slobode, ali mislim da nije bio dobar trenutak. Nisam želio ostaviti momke i klub na cjedilu. Teško je naći trenera tri dana pred utakmicu. Smatram se odgovornim, ne bježim od odgovornosti, ne kukam nikad u životu i uvijek sam spreman stati ovdje pred vas. To je to. Vruća mi je glava da više ne pričam - rekao je Bašić i napustio press konferenciju.

Poznato je da je Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Edisom Kovačevićem davao maksimalnu podršku treneru Bašiću, a vjerovatno ni sada neće prihvatiti ponuđenu ostavku. Što sugeriše da bismo Bašića ipak mogli gledati na klupi Želje u derbiju protiv Sarajeva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.