open-navfaktor-logo
search
Savjetuje sunarodnjaka
Nekadašnji reprezentivac Nizozemske o lošoj igri Barcelone: De Jongu je vrijeme da ode u Bayern
Ron Vlaar u prošlom desetljeću kapiten velikana Feyenoorda i Aston Ville te nekadašnji reprezentativac Nizozemske, nakon debakla Barcelone u Ligi prvaka pozvao je veliku nizozemsku zvijezdu da napusti katalonski klub.
09.12.2021. u 17:30
get url
text

Fudbaleri Bayerna su sinoć savladali Barcelonu sa 3:0. Tim rezultatom su katalonski klub poslali u playoff Evropa lige.

Treba istaći da je Barcelona u 6 utakmica grupne faze Lige prvaka u ovoj sezoni postigla samo dva pogotka, a čak u četiri susreta katalonci nisu postigli gol.

Kao stručni komentator nizozemske televizije RTL 7, Vlaar je  poručio sunarodnjaku koji je bio jedan od najboljih veznjaka svijeta, ali u najboljim godinama (24) stagnira u sve goroj Barci, da mora napustiti klub kako bi do kraja ostvario svoj ogromni potencijal.

- De Jong u Barceloni igra kao da na leđima nosi 50 kila krompira. Svi znamo koliko može dati na terenu, ali u ovom timu to se nikako ne vidi. Mislim da je de Jong u Barceloni prava osoba na pogrešnom mjestu. Vrijeme mu je da ode iz Barcelone. Frenkie bi igrao potpuno drugačije za ekipu kao što je Bayern. Niti se on prilagodio Barceloni niti se Barcelona prilagodila njemu i zato mora otići - riječi su nekadašnjeg nizozemskog reprezentativca.

Inače, Frankie de Jong je u Barcelonu došao na ljeto 2019. godine iz Ajaxa uz odštetu od 86 miliona eura. Barcelonu je pojačao kako bi osvajao najveće trofeje, ali od dolaska u katalonski klub podigao je samo jedan Kup kralja. Ove sezone je prerano ispao iz Lige prvaka, a nakon 15 kola La Lige njegov tim se nalazi na tek sedmom mjestu, sa čak 16 bodova manje od vodećeg Real Madrida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.