open-navfaktor-logo
search
Pred Lihtenštajn
Navijači pristižu u Zenicu, ali atmosfera daleko od "ludnice"
Zmajevi večeras nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.
08.09.2023. u 19:02
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici dočekuje reprezentaciju Lihtenštajn u 5. kolu grupe J.

Zmajevi su već nakon četiri kola doveli u pitanje direktan plasman na EURO nakon što su osvojili samo tri boda (savladali Island, izgubili od Slovačke, Portugala i Luksemburga). Uslijedila je smjena trenera, a Faruka Hadžibegića naslijedio je Mehod Kodro.

Mostarac vjeruje da može bh. tim odvesti direktno na EP, ali je jasno da ne ovisimo sami o sebi.

Hadžibegićev loš start otežat će posao Kodri, a mogao bi se odraziti i na posjetu u duelu sa Lihtenštajnom. Istina, na posjetu bi mogla utjecati i činjenica da nam u goste dolazi autsajder grupe. Ali daleko od toga da će tribine biti prazne.

{$galerijaFotografija}

Nekoliko sati pred utakmicu na ulicama oko stadiona može se naslutiti da će Zmajevi večeras gostovati na Bilinom polju. Navijači iz svih dijelova BiH stižu u "čelični grad", izvjesno da će Edin Džeko i društvo imati podršku s tribina. No, daleko je to od "ludnice" i atmosfere kakva je nekad vladala kada bi u ovom gradu igrali Zmajevi.

Ulice oko stadiona "stidljivo" su "okićene" navijačkim rekvizitima, a rijetki su kafići iz kojih se čuju navijačke pjesme... 

Nije velika potražnja ni za ulaznicama, koje se od preprodavača mogu kupiti po cijenama koje su bile i u redovnoj prodaji.

0J4A0808.JPG
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.