open-navfaktor-logo
search
Borba za elitu
Nalić: Tuzla nije običan grad, Sloboda nije običan klub
Zlatan Nalić, trener Slobode, pred start sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i domaću premijeru protiv kakanjskog Rudara kazao je da Tuzla nije običan grad, a da Sloboda nije običan klub.
11.08.2023. u 12:29
get url
text

Jedini cilj Crveno-crnih je ekspresan povratak u elitu.

- Nema alibija, od prve utakmice moramo odmah da idemo na pobjede. Znate da je ova liga zahtjevna po pitanju igrača do 21 godine. Ukoliko to uspijemo dobro da riješimo, to će biti odlučujuće u našim rezultatima. Trojica moraju da igraju od početka, jedan mora biti na klupi, jedan mora završiti utakmicu. To su okolnosti specifične za ligu i sve to daje drugu dimenziju u taktičkoj pripremi utakmice - kazao je Nalić.

Eliminacijom u niži rang svlačionica Slobode značajno je provjetrena. Od igrača koji su branili boje kluba prošle sezone ostali su Muharem Ćivić, Harun Hadžibeganović, Alen Kurtalić, Said Husejinović, Kenan Delić. Među Crveno-crne se vratio golman Azir Muminović, a od pojačanja koja su stigla na Tušanj vrijedi izdvojiti Dinu Kalesića, Anesa Vazdu, Kenana Dervišagića, Harisa Dilavera...

Prognoze su da će se uz Slobodu za plasman u elitu boriti zenički Čelik, ali i Stupčanica iz Olova.

Sloboda protiv Rudara igra u subotu od 20 sati na stadionu Tušanj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.