open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Nalić: Taktička perfekcija, ponosan sam, navijače ne možeš lagati
Fudbaleri Slobode priredili su najveće iznenađenje u Kupu Bosne i Hercegovine eliminiravši favorizirani Željezničar.
28.09.2023. u 21:21
get url
text

Tim Zlatana Nalića večeras je na Tušnju slavio sa 1:0, a gosti s Grbavice za sada su jedini premijerligaš koji je okončao nastup u ranoj fazi Kupa BiH.

- Znali smo da će biti teška utakmica jer nemamo energetski premijerligaški roster kao Željo, i da taktički moramo dovesti utakmicu do perfekcije. Mislim da smo uspjeli u tome iz razloga što smo podjednako rasporedili energiju kako bismo u odličnom trenutku uspjeli da naplatimo sav trud - prva je reakcija trenera Slobode nakon meča.

On je poželio Želji da se što prije vrati na pobjedničke staze.

- Ponosan sam moje igrače, na navijače. Zahvaljujem se svima na posjeti - dodao je Nalić, a na konstataciju da Tuzlaci ove sezone, kada igraju u nižem rangu, imaju veću podršku nego u prošloj sezoni kada se na Tušnju igrala Premijer liga, Nalić je kazao:

- Igrače i navijače ne možeš slagati. Oni prepoznaju ispravnu energiju, kada se radi srcem, voljom i željom. Bez ovakve podrške ne bismo ovako odigrali ovu utakmicu.

Trener Slobode pozvao je fanove Crveno-crnih da dođu na Tušanj i u nedjelju i podrže ekipu u duelu protiv Mladosti Doboj Kakanj.

Sloboda ima perfektan start sezone jer je u devet utakmica zabilježila isto toliko pobjeda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.