open-navfaktor-logo
search
"Očajni Dinamo"
Najsramotniji poraz u historiji, kakva bruka: Hrvati ne štede Jakirovića i prizivaju otkaz, šta je rekao bivši Zmaj
Hrvatski mediji ne štede Sergeja Jakirovića, nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca BiH, koji sjedi na klupi Dinama, a ni Modre.
05.10.2023. u 21:27
get url
text

VEZANI TEKST - Jakiroviću se trese stolica: Dinamo poražen u Prištini, Bešiktaš izgubio nakon 2:0

Modri su poraženi u Prištini od Balkanija sa 0:2, a hrvatska javnost brutalna je prema doskorašnjem strategu Zrinjskog.

- Dinamo je doživio jedan od najsramotnijih poraza u svojoj historiji - "vrišti" Index:

- Bolji od njega je bio Ballkani s 2:0 u drugom kolu grupne faze Konferencijske lige. Dinamo je igrao užasno tokom cijelog susreta i domaćin je zasluženo slavio, te se postavlja pitanje hoće li ova utakmica biti i kraj Sergeja Jakirovića u Dinamu.

Jakirović je ove sezone već imao jedan bolan i sramotan poraz u Evropi kada ga je Sparta Prag izbacila iz Evropske lige. Dinamo je slavio na Maksimiru s 3:1, ali je u gostima izgubio s 4:1. Prije ove utakmice, Dinamo je izgubio derbi na Poljudu u kojem nije imao nijednu pravu šansu za gol.

- Očajni Dinamo izgubio u Prištini, Ballkani slavio nakon katastrofalnih pogrešaka Modrih - naslov je u Jutarnjem listu, a potom je uslijedila "paljba" na Jakirovića i njegove izabranike:

- Dinamo je zaista debelo razočarao, nije alibi to što je igrao bez mnogo povrijeđenih igrača. Modri jednostavno ne smiju izgledati kao u četvrtak, ne smiju tako gubiti svoj teško stečeni evropski image. Eto, nakon poraza na Poljudu, Modri su doživjeli drugi uzastopni poraz, teška su vremena u Maksimiru. Ovaj prištinski poraz teško će i dugo boljeti, Dinamo je poražen i u trećem razredu evropskog fudbala, a cilj je bio prvo mjesti u grupi. Ovakav Dinamo kakav smo gledali miljama je daleko od tog cilja, ovakav Dinamo nema neku vrijednost.

- Kakva bruka! Dečki, ovo vam se nikad neće zaboraviti. Nekima u Dinamu se ipak treba zahvaliti - piše 24sata, koji prenosi i izjavu Jakirovića:

- Ne znam ni je li za mene bila zadnja utakmica, moram prespavati, pa donijeti odluku o tome. Smatram da sam i ja odgovoran, a mislim kako dajem sve od sebe, cijeloga sebe za ovaj klub. Dajem igračima šanse, najgore je stalno nešto pričati, kako vas neko ne voli, ali onda kad igrači izađu na teren sve se vidi. I o tome neki moraju dobro razmisliti. I moraju se zapitati zaslužuju li biti dio ovoga kluba.

Ovo mi je najteži poraz u karijeri, ma ovo nije bilo ni blizu Dinama. Moj najteži poraz, ovo nema veze s vezom, ovo je meni teška bruka. Pali smo bez ispaljenog metka, meni je to nezamislivo. Teren? Ma on je isti i njima i nama, ako ne možete dobiti duel, proći nekoga, to nema veze s terenom. A napravili smo toliko grešaka, svaki dan treniramo da budemo bolji, možda i ne možemo bolje od ovoga - kazao je Jakirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.