open-navfaktor-logo
search
Reakcija trenera
Musemić: Po ko zna koji put se to dogodilo; Pranjić: Veliki bod, ali nisam zadovoljan
Husref Musemić nezadovoljan je rezultatom, ali ne i igrom igrača Igmana u duelu sa Slobodom koji je okončan neriješeno 1:1.
15.04.2023. u 18:16
get url
text

- Imali smo bezbroj šansi, odigrali kvalitetno prvo poluvrijeme, primili naivno gol - rezimirao je Musemić.

On smatra da je Igman kažnjen zbog prilika u prvom poluvremenu. Ramić je tri puta tresao prečku, Hebibović je pogodio stativu.

- Po ko zna koji put se to dogodilo. Ne mogu nešto specijalno zamjerit igračima. Sreća nije bila na našoj strani - kazao je trener Igmana ustvrdivši da je do kraja ostalo još sedam kola i da je u borbi za opstanak u igri još 21 bod.

Trener Slobode Danijel Pranjić nije zadovoljan viđenim u Konjicu, ali po svemu što se dešavalo na terenu, naročito u prvom poluvremenu, može biti sretan konačnih ishodom.

- Nisam zadovoljan. Svaki bod u ovom trenutku je jako bitan. Način na koji smo ga osvojili može me zadovoljiti. Ne mogu se oteti dojmu, da smo bili malo mirniji na pasu, pogotovo drugo poluvrijeme, da smo mogli iskoristiti neke nedostatke koje svaka ekipa ima.

- Bod je veliki kad vidim prvo poluvrijeme. Nije ovo način na koji želim igrati. Osjeti se strah kod igrača, teško im je to izbiti iz glave. Uhvatit ćemo se za bod. Jako je bitan. Imamo dvije kući koje su možda ključne protiv Sloge i Tuzla Cityja. To se jednostavno mora dobiti. Kažu da ništa ne moraš u životu, ali to će nam biti bitne utakmice i ako budem imali pristup iz drugog poluvremena i malo više mirnoće u pasu i nekakvim odlukama, onda možemo gledati da će Sloboda u budućnosti igrati malo ljepši fudbal - rekao je Pranjić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.