open-navfaktor-logo
search
Povrede u odbrani
Musa: Bit ćemo primorani da šaljemo nove pozive
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine pred nastavak kvalifikacije i utakmice s Lihtenštajnom i Islandom suočava se s problemima u defanzivnoj liniji.
05.09.2023. u 15:42
get url
text

Potvrdio je to Slaven Musa, član stručnog štaba Zmajeva. Adrian Leon Barišić i definitivno će preskočiti nadolazeće utakmice zbog povrede aduktora, a Anel Ahmedhodžić u Engleskoj čeka nalaze i još uvijek se nije pojavio u bazi Zmajeva.

- Prvo je bila situacija sa Stevanovićem, umjesto njega je pozvan Menalo. Ne može se to kriti, niti sakriti. Na treningu se, vidite ko se "skine", ko trenira.

Barišić i Ahmedhodžić nisu tu. Barišić je došao, ljekarski tim poslije pregleda će danas dati konkretne podatke (u međuvremenu potvrđeno da se radi o povredi aduktora) - rekao je Musa.

Ahmedhodžić radi preglede u Engleskoj, njegov klub je obavezan da nam pošalje stepen povrede. Stvarno vam o tome ne mogu više reći. To rješava naša ljekarska služba. Vjerovatno ćemo danas znati kakva je situacija s njima. Na osnovu toga ćemo se postaviti i vjerovatno biti primorani da pozovemo dva nova igrača, ako oni ne budu u mogućnosti da konkuriraju eventualni ni za prvu, ni za drugu utakmicu - dodao je član stručnog štaba selekcije BiH.

Današnjem treningu Zmajeva prisustvovao je i Tarik Muharemović, mladi bh. reprezentativac.

- Što se tiče Muharemovića, on je s U-21 reprezentacijom, jutros je došao praktički da imamo igrača za trening. Još jedan član stručnog štaba je morao trenirati da bismo napravili trening 11 na 11. To su stvari koje su vidljive i koje niko ne može sakriti - konstatovao je Musa.

Kada je u pitanju "B lista" igrača na koje Kodro računa u slučaju da neko sa spiska otpadne, od stopera je jedino u konkurenciji Siniša Saničanin.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.