open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Slobode
Mujkanović: Zbog pravih navijača se vrijedi boriti, naš jedini cilj je povratak u Premijer ligu BiH
Senad Mujkanović, novi predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda, danas je najavio kako je prvi cilj novog menadžmenta Crveno-crnih ekspresan povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
06.07.2023. u 12:25
get url
text

Mujkanović kaže da je na njegovoj strani iskustvo, s obzirom na to da je već obnašao istu funkciju u znatno težim okolnostima. 

- Sloboda je komplikovana za voditi, treba zdravlje staviti na raspolaganje, biti posvećen 24 sata. Ja se lako ne predajem, fajter sam i spreman sam na izazove - rekao je Mujkanović.

VEZANI TEKST - U igri nekoliko kandidata: Ko će biti novi trener Slobode?
 

Njegovim izborom na predsjedničku poziciju ima i nezadovoljnih fanova, naročito se to odnosi na navijačku grupu Fukare koja je najavila svojevrsni rat novoj upravi.

- Teške riječi čitamo, neke ratove, a mislim da ljudi i ne znaju šta je rat. Ja sam četiri godine rata odgulio na žestok način, a ovi što ga sada spominju bili su bebe. Ne trebaju nam takve riječi - dodao je Mujkanović otkrivši da je dobio na hiljade čestitki i da se zbog pravih navijača vrijedi boriti.

Sloboda bi do prozivke koja je zakazana za ponedjeljak (18 sati) trebala imati i novog trenera, kao i dobar dio igračkog kadra.

Kako je Faktor ranije pisao, prva želja kluba s Tušnja je Zlatan Nalić.

Takmičenje u Prvoj ligi FBiH počinje 12./13. augusta. Žrijebanje takmičarskih brojeva Prve lige FBiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 obavit će se u srijedu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.