open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva sezona
Mrtva trka u Premiershipu: Pet klubova u borbi za titulu prvaka, ko je favorit?
Utrka u engleskom Premiershipu za prvo mjesto je veoma neizvjesna. Razlika između prvoplasiranog Liverpoola i Tottenhama koji se nalazi na petom mjestu, iznosi sedam bodova.
07.02.2024. u 10:14
get url
text

Redsi su poslije 23 odigrana kola ostali na vrhu sa 51 bodom, ali sada su im i Manchester City i Arsenal na samo dva boda zaostatka.

Treba istaći da Građani imaju i utakmicu manje. Predaleko nisu ni Aston Villa, ni već pomenuti Tottenham.

Kada je u pitanju TOP 3 u  "najtežoj" situaciji je Arsenal.

Ozbiljan problem Topnika u odnosu na glavne konkurente je izostanak pravog golgetera. Dok su Haaland i Salah sa po 14 golova prvi strijelci lige, najefikasniji igrač Arsenala Bukayo Saka s osam pogodaka je na diobi 13. mjesta.

Vrijedi istaći da trener Cityja Pep Guardiola na Norvežanina nije mogao računati skoro dva mjeseca, a trener Liverpoola Jurgen Klopp je bez Salaha već više od mjesec dana.

Glavni favorit za titulu prema mnogim stručnjacima je Manchester City.

Ništa neobično, jer Građani su u fantastičnom nizu u posljednja dva mjeseca. U tom periodu upisali su 11 pobjeda i samo jedan remi.

Otkad je čudesni Guardiola sjeo na klupu, City je jednom - i to u njegovoj prvoj sezoni - završio 3, te jednom - kad je Liverpool konačno osvojio naslov - drugi. Ostalih pet sezona osvajali su naslov.

Katalonski stručnjak je glavni "krivac" što je Jurgen Klopp, uprkos fantastičnom poslu koji od 2015. radi u Liverpoolu, samo jednom osvojio Premiership

Navijači Redsa vjeruju da je stiglo vrijeme za novi naslov na Anfieldu. Liverpool je ekipa s najmanje poraza u sezoni, samo dva. 

Klopp je već najavio odlazak sa klupe Liverpoola na kraju sezone i završni čin s naslovom prvaka za njega bio bi oproštaj iz snova.

Iz sjene "vrebaju" sva klupa. U pitanju su Aston Villa i Tottenham.

Tim protiv kojeg je Zrinjski ove sezone u Mostaru uzeo bod u grupnoj fazi Konferencijske lige ima pet bodova manje od lidera na tabeli.

Uzevši u obzir da do kraja ima 15 kola, s ozbirom na sjajne partije, ne bi bilo čudo da Aston Villa do kraja ostane u borbi za naslov. 

Tottenham, koji je po procjenama mnogih "autsajder" u borbi za titulu, pažljivo čeka svoju šansu i potajno se nada kiksevima konkurenata. 

 

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.