open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Mladost "poklonila" pobjedu Borcu, Velež kiksao protiv Radnika
Fudbaleri Borca savladali su Mladost sa 1:0 u 23. kolu Premijer lige BiH, dok smo iznenađenju svjedočili u Mostaru, gdje Velež nije uspio savladati ekipu Radnika. 
20.03.2021. u 18:53
get url
text

Semberci su Mostar napustili neporaženi, odigravši 2:2. 

Nakon što je Bilobrk u nekoliko navrata spasio gol Radnika, gosti iz Bijeljine poveli su u 25. minuti.

Dino Hasanović je u kaznenom prostoru srušio Ermina Huseinbašića, a sudija Musić pokazao je na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Jelić.

Ipak, Rođeni se nisu predavali, pa su do poluvremena stigli do izjednačenja. Igrala je 40. minuta kada je mrežu Bilobrka pogodio Radovac.

I u nastavku smo gledali sličnu sliku na terenu. Rođeni su imali inicijativu, ali su gosti poveli. Igrala se 70. minuta kada je Gogić iskoristio grešku odbrane Veleža i pogodio za 1:2. No, prednost Radnika trajala je samo osam minuta, jer je Georgijević sa bijele tačke pogodio za 2:2.  

Drugi meč u istom terminu završen je pobjedom Borca, koji je slavio golom nakon greške odbrane Mladosti.

Borac je u prvom poluvremenu imao prividnu terensku inicijativu, ali su bolje prilike imali gosti.

Za domaće je nabolju priliku propustio Mehanović u 34. minuti, kada je šutirao iz okreta, a njegov pokušaj zaustavio je golman Velić.

Nekoliko minuta kasnije, na drugoj strani, gosti su imali mat poziciju, koju nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Pavlović je zaustavio Alićev pokušaj iz slobodnjaka, a na odbijenu loptu natrčao je Dejanović i sa nekoliko metara promašio je prazan gol.

Do kraja poluvremena zaprijetio je i Šarić, ali se mreža Borčevog gola nije tresla.

U nastavku meča Borac je kontrolisao utakmicu, stvarao prilike, ali su domaći do gola stigli nakon poklona defanzivaca Mladosti. Mahmić i Šabanović je bili neodlučni, što je iskoristio Subić i pogodio za 1:0. Ispostavit će se da je to bio i konačan rezultat.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.