open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Mirza Varešanović: Ja sam odgovoran, sve preuzimam na sebe
Fudbaleri Sarajeva poraženi su nakon penala od ekipe Torpeda iz gruzijskog Kutaisija u revanš susretu 1. kola kvalifikacija UEFA Konferencijske lige i tako su završili evropski nastup u ovoj sezoni.
21.07.2023. u 00:29
get url
text

Nakon što je prvi meč u Gruziji okončan remijem (2:2), ekipa Mirze Varešanovića večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase nije uspjela opravdati ulogu favorita. Nakon što je osnovnih 90 minuta završeno neriješeno 1:1, a produžeci nisu donijeli pobjednika, Torpedo je slavio nakon boljeg izvođenja penala s ukupnih 4:2.

Varešanović nije mogao biti zadovoljan.

- Želim da se zahvalim divnoj publici. Nikada nije bila ovakva posjeta... Nažalost, nismo uspjeli uspostvati igru, uzeli su nam sredinu terena.

Nikako nismo došli do igre koja nas je krasila na pripremama i na prvoj utakmici. Drugo poluvrijeme je bilo bolje od prvog, imali smo dvije šanse koje nismo iskoristili.

Primimo gol u 90. minuti. U produžecima smo bili bolji i opasniji, onda dolazimo u situaciju da šutiramo penale, a oni su lutrija. Ovu noć nismo imali sreću.

Razočaran sam, svi smo očekivali i vjerovali da možemo proći. Torpedo nije naivna ekipa, oni su u takmičarskom ritmu, mi nismo. To je bilo na njihovoj strani. Neću da se vadim na sportsku sreću, ali mi u ovom dvomeču nismo imali sportsku sreću. Ja sam odgovoran, sve preuzimam na sebe - rekao je Varešanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.