open-navfaktor-logo
search
Uz domaći teren
Milošević: Taktička disciplina i prekidi naša šansa protiv Ukrajine
Autor: S. S.
18.03.2024. u 14:23
get url
text
Savo Milošević
Savo Milošević
FOTO: Didier Torche
Savo Milošević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, obratio se medijima prvog dana okupljanja Zmajeva u sklopu priprema za utakmicu play-offa za EURO protiv Ukrajine.
- Vidim našu šansu u taktičkoj disciplini i prekidima. Mislim da tu možemo biti u prednosti. Neću ponavljati domaći teren, pošto mi to stalno zamjerate. On je sigurno na jedan način naša prednost - rekao je Milošević i dodao da možemo biti zadovoljni prvog dana jer samo je Nemanja Bilbija došao s manjom povredom, a da Kenan Pirić ima udarac, ali da pretpostavlja da će to biti ok.
On je naglasio da je ova utakmica bitna za sve igrače, da na velikom takmičenju kao što je EURO nisu bili ni Džeko, Pjanić, Kolašinac...
- Za svakog igrača koji je tu ovo je utakmica koja se dešava jednom u životu. Odlazak na veliko takmičenje je velika stvar. Naši najveći igrači koji su takve karijere imali nisu bili na EP. Motiv bi trebao biti na najvećem mogućem nivou. Sto posto sam siguran da dolaze s ogromnom željom.
- O važnosti i težini utakmice ćemo pričati. Ona neće biti laka sigurno. Što zbog psihološkog pritiska, što zbog protivnika koji je kvalitetan. Sve je to moguće prevazići uz ogromnu želju i volju. Morat ćemo biti spremni na mnogo stvari koje će donijeti utakmica - kazao je selektor Zmajeva.
Milošević dodaje "morat ćemo biti spremni da sve ono što je ova ekipa propustila u prethodne dvije godine i ako želimo dobar rezultat, morat ćemo ovdje da platimo".
- To podrazumijeva ogromne žrtve tokom dvije utakmice ako želimo dobar rezultat.
Samo tri treninga do utakmice s Ukrajincima. To je dovoljno, mišljenja je naš selektor.
- Kristalno jasno šta treba da radimo. Mi selektori kukamo na nedostatak vremena, ali za ovo što smo spremili i ne treba više. Vrlo jasno, tri stvari defanzivno, tri ofanzivno, prekidi. Jasno, treba nam taktička disciplina.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.