open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Milošević: Reprezentativci BiH imaju psihološki problem i potrebna im je podrška
Savo Milošević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, gostujući u emisiji Plenum na Federalnoj televiziji kazao je da je Zmajevima uoči martovskih utakmica baraža potrebna podrška jer imaju psihološki problem.
27.11.2023. u 22:46
get url
text

- Protivnik je vjerovatno najteži od ovih 12 koji su bili tamo i od onih tri-četiri koje smo mogli dobiti, ali to je što je. Igramo domaću utakmicu, što jeste na neki način prednost. Neće biti lako, ali nema kukanja - najavio je Milošević obračun s Ukrajinom koji je na rasporedu 21. marta 2024. godine.

VEZANI TEKST - Marko Topić: James Bond ima licencu za ubijanje, a Savo Milošević za gubljenje
 

Iza selekcije BiH su katastrofalne kvalifikacije u kojoj je nacionalni tim potrošio trojicu selektora i ostvario svega tri pobjede, uz sedam poraza.

- Pitanje kontinuiteta jedno je od najvažnijih kada je u pitanju ova priča. Ja sam tu dva mjeseca i ne mogu da komentarišem. Ako pričamo o stanju u bh. fudbalu, mislim da to zahtijeva više od jedne emisije i par kratkih odgovora. Suviše je to komplikovano. Na osnovu mog iskustva, definitivno je moj osjećaj da je ovoj ekipi bila potrebna svježa krv. To je bio osjećaj tokom prvog, a potvrdilo se i poslije drugog okupljanja. Ako želite da osvježite ekipu, neminovno je da promijenite neke igrače - rekao je Milošević.

VEZANI TEKST - U FSBiH se dvoume pred baraž: Zmajevi sele sa Bilinog polja?
 

- Definitivno je bilo neophodno da se neke stvari malo promijene unutar ekipe. Slažem se da je to teško kombinovati i komponovati, ali rad i posao u nacionalnom savezu je totalno drugačiji od klupskog. Imate na raspolaganju sve igrače jedne države i samo tri dana da nešto spremite. Jako je kompleksno i zahtijeva malo duže odgovore da bih mogao da objasnim svaki detalj, a da to ljudi razumiju. Na nama je da u martu uđemo najspremniji. Na osnovu onoga što sam vidio, jasno mi je tačno šta ova ekipa može, šta ne može i na koji način treba da igramo u martu. Siguran sam da možemo nešto da uradimo ako budemo na svom maksimumu - nastavio je selektor koji nakon četiri meča na klupi Zmajeva ima pobjedu i tri poraza.

On smatra da bi bilo jako bitno i jako dobro da priču o kvalifikacijama stavimo po strani barem do marta, kao i da će za kritiku biti dovoljno vremena i poslije ako već ne bude valjalo.

- Želim reći da je ovoj ekipi neophodna podrška. To sigurno nisu loši momci. Ima nekih koji nisu spremni da izađu iz zone komfora, ima nekih koji su odrasli "napolju", vaspitavani su napolju, nemaju taj osjećaj koji imaju momci koji su rođeni na ovim prostorima. Svega toga ima, ali ono što mogu odgovorno kazati da su to profesionalci i da imaju veliki psihološki problem. To je sve dio mog posla, stručnog štaba, FSBiH. To je i posao medija, navijača, da probamo da im damo podršku jer to može pomoći mnogo kada je u pitanju baraž - zaključio je Milošević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.