open-navfaktor-logo
search
Najavio derbi
Merzić: Znamo dosta o Sarajevu, mi smo Velež i svaku utakmicu idemo na pobjedu
Velež poslije turbulentne sedmice i odlaska trenera Nedima Jusufbegovića, kao i sportskog direktora Sanjina Alagića, u ponedjeljak čeka gostovanje kod Sarajeva na Koševu (21 sat).
27.08.2023. u 18:12
get url
text

Za Rođene je ovo prva utakmica u sezoni van Mostara, s obzirom na to da su tri meča igrali pred svojim navijačima. Velež će na Koševu s klupe predvoditi Samir Merzić, koji je bio član stručnog štaba prethodnog trenera.

- Cilj nam je bio da podignemo atmosferu, igrači su radili jako dobro, nemamo problema s povredama i nadam se da ćemo se u Sarajevu predstaviti u dobrom svjetlu - rekao je Merzić i iznio očekivanja od derbija petog kola.

- Mi smo Velež, svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako će biti i ovu utakmicu. Svaka nam je utakmica važna i bitna. Znamo dosta o Sarajevu, odradili smo analizu kvalitetno i mislim da ćemo biti maksimalno spremni. Bitno je da budemo hrabri, uz dobru disciplinu i maksimalnu koncentraciju možemo napraviti rezultat - istakao je Merzić.

On je dodao da defanzivac Mahmić zbog povrede preskače ovu utakmicu, a da se Džafić, koji je stigao upravo iz Sarajeva, vratio u trenažni proces i konkurisat će za meč.

Gostovanje na Koševu najavio je i iskusni Denis Zvonić.

- Čeka nas teška i zahtjevna utakmica. Pripremali smo se za to. Analizirali smo neke slabosti koje imaju. Idemo da se nadigravamo, pokažemo karakter. Nadamo se pozitivnom rezultatu - poručio je Zvonić.

Velež će poslije utakmice sa Sarajevom dobiti novog trenera, a kako sada stvari stoje izbor je pao na hrvatskog stručnjaka Deana Klafurića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.