open-navfaktor-logo
search
Klub potvrdio
Mensur Mušija se vratio u bh. fudbal
Mensur Mušija vratio se u bosanskohercegovački fudbal!
11.01.2024. u 09:17
get url
text

Nakon što je 2022. godine poručio kako se povlači iz bh. fudbala zbog toga što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine izbacio Mladost iz Premijer lige BiH, sada je uslijedio povratak.

- Poštovani pratioci, želimo da s vama podijelimo jednu radosnu vijest. Naime, nakon nedavne održane Skupštine kluba FK Mladost Doboj Kakanj, dobila je novog-starog predsjednika Mensura Mušiju.

Za ostvarivanje što boljih rezultata u radu, našem predsjedniku će u Upravnom odboru pomagati članovi Meldina Ugarak i Amar Mušija - objavljeno je na Facebook stranici FK Mladost Doboj Kakanj, uz dodatak:

- Našem predsjedniku kluba želimo sretan i uspješan rad i da nam našu Mladost vrati na staze stare slave!

Mušija je bio i jedan od zagovornika Udruženja premijerligaških klubova, a među partnerima su bili još Šemsudin Hasić iz Veleža i tadašnji predsjednik Sarajeva Damir Kasum.

No sve se brzo raspalo, a epilog nije bio dobar za spomenuti trojac. Mladost je ostala bez licence i izbačena je iz PLBiH, Hasić je zaradio jednoipogodišnju suspenziju, a Kasum više nije na čelu Bordo tima. Inicijativa "4R" oko koje su okupljeni bili još Željo, Sloboda i Tuzla City više ne postoji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.