open-navfaktor-logo
search
Detalji pregovora
Menadžer Silvano Martina otkrio kako je i zašto Edin Džeko ostao u Romi
Napisao sam mu: "Imam nešto što bi vas moglo zanimati". Nije mi odgovorio, a onda...
17.08.2019. u 14:04
get url
text

Vijest da je Edin Džeko sinoć produžio ugovor sa Romom do 2022. godine u Italiji je odjeknula kao bomba.

Svi su ostali iznenađeni, a među navijačima Vučice dočekana je s oduševljenjem.

Prije samo nekoliko dana činilo se da je kapiten Zmajeva novi igrač Intera, ali je došlo do nevjerovatnog preokreta. Silvano Martina, Džekin menadžer, u mikrofon radio stanice Tele Radio Stereo govorio je o onome što se dogodilo u nekoliko proteklih dana.

Kako je došlo do dogovora sa Romom?

- Rim mu je u srcu. I Edinu i njegovoj porodici. Fudbaler kakav je on ne može čekati nečiji izbor, naprimjer situaciju oko Maura Icardija. Razgovarajući smo zaključili: "Ovdje te vole". Razgovore smo počeli prije četiri dana, a sinoć u 21 sat smo sve završili - kazao je Martina, dodavši:

- Sigurno je da su trener, ekipa, navijači, i svi koji su tražili produženje ugovora imali veliki utjecaj. Džeko se osjećao važnim u klubu kakav je Roma i u takvim okolnostima nije bilo teško sjesti i postići dogovor.

Produženje ugovora predložio je Džeko...

- Kad sam Petrachiju poslao poruku i predložio sastanak, on je bio najsretniji na svijetu. Roma je to željela, ali su u klubu razumjeli i Edinovu želju koji je u ekipi toliko godina, te se zaželio drugog iskustva. Nakon mjesec i po u kojih nije bilo razgovora o produženju ugovora, sve smo završili za nekoliko dana i potpis ga je učinio još sretnijim i oduševljenijim.

Martina je prepričao i prepisku sa Petrachijem...

- Napisao sam mu: "Imam nešto što bi vas moglo zanimati". Nije mi odgovorio, a navečer sam mu poslao i drugu poruku: "Onda nisi zainteresovan". Petrachi mi je napisao: "Zanima me samo ako se radi o Džekinoj obnovi ugovora", a ja sam mu rekao: "Da, moglo bi doći do produženja". I nakon toga sve smo brzo završili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.