open-navfaktor-logo
search
Crnogorci traže trenera
Mehmed Baždarević kandidat za selektorsku poziciju?
Mehmed Baždarević, nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro bi mogao ponovo sjesti u selektorsku stolicu.
13.12.2023. u 14:19
get url
text

Fudbalski savez Crne Gore u potrazi je za novim selektorom nakon što su se rastali sa Miodragom Radulovićem. Niz kandidata prodefilovao je kroz crnogorske medije proteklih dana, a prvi favorit bio je Slaviša Jokanović.

No, ta priča u startu je bila bez pokrića, budući da je Jokanović kroz karijeru imao mnogo bogatije ugovore od onoga što mu može ponuditi FS Crne Gore. Kako pišu Sportske u igri je i jedan stručnjak iz Bosne i Hercegovine, a to je Mehmeda Baždarevića.

Baždarević je već neko vrijeme bez posla i nema sumnje da bi prihvatio ponudu Crnogoraca. Ovaj stručnjak posljednji angažman imao je u Guingampu, a prethodno je vodio Paris.

Najveći dio karijere proveo je u Francuskoj gdje je radio još i u Istresu, Sochauxu, Grenobleu, a imao je i nekoliko angažmana izvan Evrope. Jedno vrijeme vodio je i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Crnogorci bi novog selektora trebali da izaberu do kraja mjeseca. Reprezentaciju u martu i junu očekuju prijateljske utakmice, da bi od septembra krenuo novi ciklus Lige nacija, a potom i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Podsjetimo, ovu reprezentaciju je ranije vodio još jedan bh. stručnjak, a to je Faruk Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.