open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Meč sezone za Zrinjski: Plemiće dijeli 90 minuta od historijskog podviga
Fudbaleri Zrinjskog večeras će protiv Slovana u Bratislavi igrati utakmicu sezone, a možda i najveći meč u klupskoj historiji.  
25.08.2022. u 07:49
get url
text

Zrinjski je u prvom meču play-offa za ulazak u Konferencijsku ligu slavio rezultatom 1:0 na svom terenu i u Bratislavu odlazi s pokušajem da odbrani prednost i postane prvi predstavnik BiH u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja.

Trener Plemića Sergej Jakirović najavio je otvorenu igru i na gostujućem terenu, smatrajući da bi bilo pogubno za Zrinjski ako bi se postavio na način da se samo brani.

- Vjerujem da možemo proći, iako će to biti drugačija utakmica u odnosu na onu u Mostaru. Očekujem da će od prve sekunde domaćin krenuti agresivno. Mi moramo pokazati gard i odlučnost, ne samo braniti rezultat iz prve utakmice. Ako se tako postavimo, možemo napraviti pozitivan rezultat - najavio je Jakirović u izjavi za medije.

Nemanja Bilbija, koji je svojim pogotkom u 89. minuti donio pobjedu Plemićimas u prvoj utakmici, poručio je kako se njegova ekipa neće braniti.

- S obzirom na to da smo odigrali odličnu prvu utakmicu i da imamo prednost vjerujemo da možemo doći do tog cilja i proći u grupnu fazu. Ne smijemo se braniti, trebamo težiti prema protivničkom golu. Prvi put smo u ovoj situaciji i ako momci odigraju kao prije sedam dana možemo ostati neporaženi u Bratislavi - poručio je Bilbija.

Nakon što je zbog kartona propustio prvi meč protiv Slovana, mladi Niko Janković se vraća među Plemiće. Hrvatski veznjak igra sjajno ove sezone u Evropi i sigurno će i u Bratislavi imati šta da pokaže.

Utakmica je na programu od 20:30 uz direktan TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

Duel prvaka Slovačke i BiH sudit će Mohammed Al-Hakim, švedski sudija rođen u Iraku.

Al-Hakimu će asistirati Fredrik Klyver i Max Robin Wlide, dok će četvrti sudija biti Bojan Pandžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.