open-navfaktor-logo
search
Peto kolo
Mbappe spasio PSG u 98. minuti, još četiri tima osigurala osminu finala
Peto kolo Lige prvaka počelo je večerašnjim utakmicama u grupama E, F, G i H.
28.11.2023. u 23:00
get url
text

Bayernu, Interu, Leipzigu, Manchester Cityju, Real Madridu, Real Sociedadu, odnosno timovima koji su ranije osigurali plasman u nokaut fazu pridružili su se Atletico Madrid, Lazio, Barcelona i Borussia Dortmund.

Barcelona je preokretom protiv Porta (2:1) stigla do četvrte pobjede i 12. boda u grupi H, ostavivši iza sebe Shakhtar i Porto koji imaju po devet bodova.

Porto je poveo na Olimpijskom stadionu u Barceloni golom Pepea u 30. minuti. Dvije minute poslije Portugalac Cancelo je pogodio za poravnanje, a portugalska veza presudila je Portu u 57. minuti. Cancelo je asistirao, a Felix pogodio za trijumf Katalonaca.

FOTO: AA

U šestom kolu snage će odmjeriti Antwerpen - Barcelona i Porto - Shakhtar.

Poredak: Barcelona 12, Porto 9, Shakhtar 9, Antwerpen 0

Borussija Dortmund je pobjedom protiv Milana rezultatom 3:1 potvrdila plasman u osminu finala iz grupe F.

Utakmica u Milanu mogla je krenuti i u drugom smjeru da je Giroud u šestoj minuti realizirao penal. Ono što nije uradio Francuz, jeste Marco Reus četiri minute poslije kada je njemačkog predstavnika golom sa bijele tačke doveo u vodstvo.

FOTO: AA

Milan je poravnao u 37. minuti pogotkom Chukwuezea, a novu prednost gostima vratio je Bynoe-Gittens u 59. minuti. Deset minuta kasnije Adeyemi je riješio pitanje pobjednika u Milanu.

Rade Krunić igrao je od 53. minute.

U drugoj utakmici ove grupe PSG i Newcastle remizirali su na Parku prinčeva rezultatom 1:1. Gosti su poveli preko Isaka u 24. minuti, a francuskom timu je u osmoj minuti nadoknade poravnanje donio Mbappe golom iz penala.

PSG će u šestom kolu gostovati kod Borussije Dortmund i u slučaju pobjede osigurat će plasman u nokaut fazu.

Poredak: Borussia Dortmund 10, PSG 7, Newcastle 5, Milan 5

Fantastičan meč u grupi H, gdje je sve bilo poznato i ranije kada su u pitanju učesnici osmine finala, odigrali su Manchester City i Leipzig. Aktuelni prvak Evrope je na Etihadu slavio sa 3:2 i to nakon što su gosti iz Njemačke imali dva gola prednosti.

Leipzig je do suficita stigao pogocima Opende u 13. i 33. minuti. Za preokret Građana i potvrdu prve pozicije u grupi pogodili su Gaaland u 55., Foden u 70. i Alvarez u 87. minuti.

Kada je u pitanju borba za treću poziciju i proljeće u Evropskoj ligi, Young Boys je u direktnom duelu pred svojim navijačima savladao Crvenu zvezdu sa 2:0, što za srbijanskog predstavnika znači i oproštaj od Evrope za ovu sezonu.

Poredak: Manchester City 15, Leipzig 12, Young Boys 4, Crvena zvezda 1

Atletico Madrid je pobjedom u Rotterdamu protiv Feyenoorda sa 3:1 potvrdio narednu rundu, a to je rezultat koji uoči posljednjeg kola u osminu finala vodi i Lazio. Rimljani su ranije savladali Celtic rezultatom 2:0.

Poredak: Atletico Madrid 11, Lazio 10, Feyenoord 6, Celtic 1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.