open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Marinović: Puni optimizma krećemo u Tuzlu
Fudbaleri Borca će u subotu u sklopu osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od 16 sati odmjeriti snage s Tuzla Cityjem na stadionu Tušanj.
22.09.2023. u 12:04
get url
text

Borac je uvezao četiri pobjede, sve na domaćem terenu, a zbog ranijih zamjena domaćinstva, ovo mu je tek drugo gostovanje u sezoni.  Na jedinom dosadašnjem gostovanju Banjalučani su poraženi na Grbavici od Željezničara 2:0.

- Nakon četiri vezane prvenstvene pobjede idemo u goste Tuzla City. Nije nam nepoznanica ono što će nas sačekati na Tušnju, gostovat ćemo ekipi sačinjenoj od iskusnih i kvalitetnih igrača. U prethodnim utakmicama imali su dosta kvalitetnih perioda igre zbog čega se ne smijemo zavarati njihovom pozicijom na tabeli - rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

- Moramo od prve sekunde biti čvrsti, odgovorni, te slijediti plan igre kako bi naš kvalitet došao do izražaja i približio nas ostvarivanju cilja u ovoj utakmici. Očekujemo dobru i zanimljivu utakmicu na dobrom terenu, te na ovo gostovanje krećemo puni optimizma u nadi da ćemo na pravi način otvoriti nadolazeću seriju od tri utakmice u sedam dana - dodao je Marinović.

Meč u Tuzli će suditi Ermin Sivac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.