open-navfaktor-logo
search
Plaće za 20 mjeseci
Mamić otkrio koliko je zaradio stručni štab Nenada Bjelice pa poručio "Game over"
Savjetnik uprave GNK Dinamo Zdravko Mamić na svom Facebook profilu objavio je post s "grafikom" na kojoj je tačno naveo koliko je koji član stručnog štaba Nenada Bjelice zaradio u proteklih 20 mjeseci.
30.03.2020. u 21:27
get url
text

Fudbaleri i stručni štab kluba sa Maksimira nedavno su se usprotivili rezanju plaća zbog krize koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Kao posljedica svega kompletnom stručnom štabu Nenada Bjelice uručen je otkaz, a u narednim danima trebala bi biti poznata sudbina i trenera Modrih.

Mamić je do sve istračuo, toliko precizno na dvije decimale. U prilog fotografiji napisao je:

- Messi i saigrači su se odrekli 70% primanja, belgijski fudbaleri će mjesečno preživljavati s 13 000 kuna, Žilina koja je sedmerostruki prvak Slovačke je proglasila bankrot, Cristiano Ronaldo, Juventus, Bayern Munchen i mnogi drugi su se solidarisali, te pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo nositi dio tereta. Sve uspjehe klub je honorirao, nikome nije ostao dužan, te je omogućio uvjete rada kakve nema niko u ovom dijelu Evrope, a to će raditi i ubuduće. Game over.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.