open-navfaktor-logo
search
Korak do sna
Lažni fudbaler PSG-a koji je trebao zaigrati LP: Navijači su me raskrinkali
Gregoire Akcelrod. Ime je to koje u svijetu fudbala nikome ništa ne znači, ali je uz pomoć najvažnije sporedne stvari na svijetu ipak stigao do naslovnica uglednih medija.
19.02.2021. u 14:18
get url
text

Akcelrod je bio jako blizu da nastupi u Ligi prvaka u dresu CSKA iz Sofije, ali je raskrinkan prije potpisa ugovora.

San Francuza uvijek je bio da postane profesionalni fudbaler. No, njegovo znanje bilo je nedovoljno. Ipak je uspio potpisati za PSG, doduše amaterski sastav koji se takmiči u petom rangu u Francuskoj.

Od tada je krenuo njegov šou. Lažirao je biografiju, kreirao web stranicu na kojoj je predstavljen kao igrač PSG-a... Kako je predstavio, putovao je na probe u klubove kao što su Swindon, Norwich, Bournemouth, a bugarski tim kontaktirao ga je 2009. godine. Akcelrod je trebao potpisati ugovor s CSKA i pojačati tim za takmičenje u Ligi prvaka.

Bio je jako blizu ostvarenja sna, ali spriječili su ga komentari navijača PSG-a.

- Bio sam dva dana na probi, trener je obavijestio mog agenta da sam zadovoljio. Slikao sam se u dresu CSKA, potpisao ugovor i sve je objavljeno na službenoj stranici - ispričao je Akcelrod za Daily Mail.

- Ali, raskrinkali su me navijači PSG-a. Fanovi iz Bugarske su na forumu Parižana pitali šta misle o meni. Niko me nije poznavao. Rekli su da je sve laž, provjerili su moju web stranicu.

Njegovo profesionalno iskustvo bilo je ograničeno na nekoliko minuta treninga sa Swindonom, a postigao je i dva kola. Jedan u predsezoni s Bournemouthom i jedan za rezerviste Norwicha.

Akcelrod se poslije svega posvetio zastupanju igrača, odnosno uplovio je u menadžerske vode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.