open-navfaktor-logo
search
Mijenja li sredinu?
Krunić igra sve manje u Milanu, a to znači samo jedno?
Milan razmatra prodaju bosanskohercegovačkog reprezentativca Radeta Krunića u januarskom prijelaznom roku, pišu mediji u Italiji.
03.12.2023. u 21:29
get url
text

Pregovori oko produženja ugovora između dvije strane nisu zaživjeli. Krunić je vezan za Rossonere do 2025. godine. Za obnovu ugovora navodno je tražio povišicu i plaću od tri miliona eura neto, a njegov poslodavac nudio je dva miliona eura neto godišnje, plus 500.000 eura kroz bonuse.

Znak da je Milan spreman pustiti Krunića jeste i to da on u posljednje vrijeme manje igra, konstatovali su novinari Calciomercata.

U subotu protiv Frosinonea nije ulazio u igru, prethodno je protiv Fiorentine dobio samo šest minuta, isto toliko i protiv PSG-a u Ligi prvaka, a 37 minuta protiv Borussije Dortmund i to na stoperskoj poziciji zbog povrede Malicka Thiawa.

Nije tajna da Krunića želi Fenerbahče, kao ni to da bi bh. reprezentativac rado put Istanbula gdje bi se pridružio Edinu Džeki. Navodno je fudbaler iz Foče već ranije dogovorio plaću s turskim velikanom, a ostaje da vidimo mogu li dogovor postići dva kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.