open-navfaktor-logo
search
Bez Saničanina
Kodro je već napravio iznenađenje: Svi su poslije iznenadnih otkaza očekivali jedno ime, ali...
Novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehu Kodru na prvom okupljanju sa Zmajevima pred nastavak kvalifikacija za EURO i utakmice s Lihtenštajnom i Islandom dočekali su iznenadni problemi.
06.09.2023. u 22:05
get url
text

Prvo je i prije okupljanja zbog povrede dolazak otkazao Miroslav Stevanović, a umjesto njega je pozvan Luka Menalo, koji je sa "B" liste čekao svoju šansu.

Kada su igrači počeli dolaziti u bazu na Ilidžu, bilo je jasno da Kodro u predstojećim utakmicama neće moći računati na sve snage. Zbog povrede je otpisan Adrian Leon Barišić, a u glavnom gradu BiH uopšte se nije pojavio Anel Ahmedhodžić. On je u međuvremenu i suspendovan.

VEZANI TEKST - Kod Hadžibegića igrali sve utakmice, novi selektor ih skinuo sa spiska
 

Kodro i stručni štab morali su brzo reagovati. Očekivalo se da će poziv otići na adresu Siniše Saničanina, s obzirom na to da se nalazio na B listi kao jedini stoper i u slučaju otkaza trebao je uskočiti, a usput je kod prethodnog selektora Faruka Hadžibegića imao maksimalnu minutažu, ali...Očito u stručnom štabu smatraju da je u ovom momentu potrebno tražiti adekvatnija rješenja, jer, ruku na srce, Saničanin minute u Partizanu skuplja na kapaljku.

Tako je Zmajevima priključen Tarik Muharemović, talentovani stoper U-23 tima Juventusa. Muharemović, kao i Saničanin igra lijevom nogom i ima šest nastupa za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Poziv je naknadno otišao i na adresu Eldara Ćivića, fudbalera Ferencvaroša. Ćivić je bio redovno na okupljanjima kod Prosinečkog, Bajevića, Peteva, dok mu Hadžibegić nije pružao šansu.

Zmajevi protiv Lihtenštajna igraju u petak u Zenici, a na Islandu gostuju u ponedjeljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.