open-navfaktor-logo
search
Upražnjeno mjesto
Ko će na klupu Rođenih: Navijači bi trenera koji ima Veležov DNK, a rukovodstvo?
Tektonske promjene zadesile su Fudbalski klub Velež već na startu ove sezone.
24.08.2023. u 16:15
get url
text

Rođeni su se poslije samo tri odigrana meča rastali s trenerom Nedimom Jusufbegovićem, a poslije toga i sa sportskim direktorom Sanjinom Alagićem.

Dvije ključne pozicije pred gostovanje Veleža kod Sarajeva u narednom premijerligaškom kolu su upražnjene.

Mnogo je trenera u ovom momentu bez posla. No, prema pulsu navijača i simpatizera mostarskog kluba jedno ime je isplivalo kao prva želja - Adnan Čustović. Mostarac, bivši pomoćnik Dušana Bajevića na klupi Zmajeva, veliki fan Veleža. Čustović trenutno radi u Hajduku, kao pomoćnik Ivanu Leki. Doduše, zbog Lekine suspenzije ukupno pet mečeva će sjediti na klupi. Kao menadžer je radio u Oostendeu, Beverenu, Kortrijku...

Odmah nakon Jusufbegovićeve smjene mediji su počeli licitirati imenima. Prvo se pojavio Denis Ćorić, ali i on je pod ugovorom s GOŠK-om i navodno bi za raskid bilo potrebno platiti obeštećenje.

Bez posla su trenutno iskusni stratezi poput Husrefa Musemića, Tonija Karačića, a što da ne i Feđe Dudića. Doduše, pitanje je u kakvim je Dudić odnosima s aktuelnim rukovodstvom kluba, s obzirom na to da se žalio da mu kao treneru koji je napravio ogromne uspjehe s Rođenim nisu uspjeli osigurati ni pozivnicu za finale Kupa BiH protiv Zrinjskog.

Posljednje informacije govore da bi u Veležu raširenih ruku dočekali i Brunu Akrapovića, bivšeg reprezentativca BiH, koji je posljednji angažman imao u kiparskom Akritasu. Akrapović je kao trener osvajao trofeje u Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji, na Gibraltaru...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.