open-navfaktor-logo
search
Zanimljive brojke
Kao da su blizanci: Identična statistika braće Hazard
U 12 mečeva, računajući sva takmičenja, braća Hazard imaju identičan učinak - deset golova i četiri asistencije
06.11.2018. u 09:06
get url
text
Thorgan i Eden Hazard
Thorgan i Eden Hazard

Braća Hazard, Eden i Thorgan, ovoga ljeta s reprezentacijom Belgije osvojili su bronzu na Svjetskom prvenstuv u Rusiji, a čini se da su odličnu formu iz reprezentacije prenijeli i u dvoje klubove.

Naime u 12 mečeva, računajući sva takmičenja, braća imaju identičan učinak - deset golova i četiri asistencije. Doduše, stariji Eden pogodak postiže svakih 95 minuta ove sezone, dok je Thorgan zabijao svakih 107 minuta.

Nakon dva gola u pobjedi Borussije M'gladbach 3:0 nad Fortunom Thorgan je sa sedam golova predvodi listu najboljih strijelaca Bundeslige zajedno sa Pacom Alcacerom, Sebastienom Hallerom i Lukom Jovićem.

I stariji brat Hazard predvodi najbolje strijelce engleske Premier lige, a sa sedam pogodaka dijeli prvo mjesto sa Aubameyangom i Aguerom.

Preostala tri gola Eden je postigao u Ligi prvaka, dok je Thorgan tri zabio u DFB Pokalu.

Dvojica braće inače se opklade pred svaku sezonu, ali ove se to nije desilo.

- Ove godine se nismo kladili ko će biti bolji strijelac. Možda je i tako bolje, jer će biti teško postići više golova od Edena - rekao je Thorgan.

Inače Eden i Thorgan imaju još jednog mlađen brata. Kylian igra za Cercle Brugge, ali mu ove sezone baš i ne ide kao starijoj braći. U pet ovosezonskih nastupa postigao je tek jedan pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.