open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Jakirović u Rijeku doveo jednog od najboljih igrača Zrinjskog
Mladi hrvatski veznjak Niko Janković danas je zvanično postao novi igrač HNK Rijeka.
27.12.2022. u 14:51
get url
text

Janković je u Rijeku stigao na posudbu iz Dinama do kraja sezone. Protekle dvije polusezone proveo je u redovima Zrinjskog, gdje je sjajnim partijama skrenuo pažnju na sebe.

VEZANI TEKST - Jakirović "ukrao" Zrinjskom jednog od najboljih igrača?

Treneru Rijeke Sergeju Jakiroviću tako je ispunjena je želja. S 21-godišnjim Jankovićem je sjajno sarađivao u Zrinjskom te će Rijeka u njemu dobiti još jednog izvrsnog mladog igrača u veznoj liniji koja u prvom dijelu sezone nije bila na nivou zadatka.

Janković ima sjajan udarac iz daljine, posebno je opasan u prekidima, a ako ga zaobiđu povrede, njegove izvedbe biti će sve bolje i bolje.

Nakon Marina i Jurića (posudbe iz Dinama) te Dilavera (slobodan igrač), Janković je tako postati četvrto pojačanje Riječana otkako je 48-godišnji Mostarac postao novi kormilar riječkog broda.

- Rijeka je nova stepenica i novi izazov u mojoj karijeri. Veselim se tom izazovu, veseli me da je i trener Sergej Jakirović i stručni štab kojeg poznajem sada u Rijeci. Vjerujem u njihove planove i vizije - rekao je Niko Janković na predstavljanju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.