open-navfaktor-logo
search
Bh. stručnjak
Jakirović pojasnio zašto je otjerao igrača iz Dinama: Ostali razbijaju po svlačionici, a on se skinuo u bokserice i uzeo telefon
Zagrebački Dinamo se pod vodstvom bh. stručnjaka Sergejem Jakirovićem nalazi u velikoj krizi. Modri su upisali neke neočekivane poraze, prije svega, ekipi je teško pao poraz protiv Balkanija na Kosovu.
23.11.2023. u 21:40
get url
text

Ceh je platio fudbaler Bogdan Mihajličenko koji je nakon tog poraza izbačen iz tima. Ukrajinac je prije toga dobivao puno minutaže, nije se baš dokazao, ali svejedno je igrao.

 Ali onda je Jakiroviću pukao film i odlučio ga je maknuti iz svlačionice. Pričalo se da je "sklonjen" zbog svojih slabih igara, ali istina je drugačija.

- Nakon poraza od Ballkanija u Prištini odlučio sam ga maknuti. Ali, iako javnost misli da sam to učinio zbog njegovih igara, to nije istina. Jer tako sam mogao otpisati 10 igrača, da je do igre!

Ali, ako dođeš poslije utakmice u svlačionicu i prvo što napraviš jest da se skineš u bokserice i uzmeš telefon, pričaš lagano kao da se ništa nije dogodilo...

A ja lud zbog poraza, pola igrača razbija svlačionicu! E, onda si ti tu samo fizički, a duhom negdje drugdje i smatram da takvi igrači nama ne trebaju. I da podcjenjuju Dinamo, što je vrlo važno naglasiti - rekao je Jakirović za Germanijak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.