open-navfaktor-logo
search
Trener Sloge
Jagodić nezadovoljan smjenom Varešanovića: Skautirali smo Sarajevo pod njegovim vodstvom
U jučerašnjoj prijateljskoj utakmici između Sloge i Laktaša koja je odigrana u Milosavcima, pobjeda je pripala dobojskom premijerligašu sa 2:1.
25.07.2023. u 11:54
get url
text

Ovo je za Slogu ujedno bila i generalka pred početak prvenstva najvišeg ranga bh. fudbalskog takmičenja.

Dobojski klub je ukupno odigrao sedam pripremnih utakmica protiv veoma kvalitetnih protivnika i tom prilikom ubilježio četiri pobjede, dva remija te samo jedan poraz i to onaj protiv austrijskog Kapfenberga u Doboju (2:3), što je bio prvi i neplanirani meč dok je ekipa Vlade Jagodića bila još u fazi okupljanja.

Nakon utakmice protiv Laktaša, izjavu za medije dao je upravo Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge.

- Prije svega hvala FK Laktaši i FK Župa koji su danas omogućili lijep ugođaj ovdje na stadionu Župe, gdje smo igrali ovu utakmicu sa Laktašima. Jeste pretoplo vrijeme, ali bez obzira na to bilo je mnogo publike koja se očigledno ovdje zaželila fudbala. Meni je drago da smo mi odradili posljednjih devedeset minuta u pripremnom periodu što se tiče utakmica. Nikoga nemam povrijeđenog i to je najbitnije. Moglo se to desiti jer teren nije ono što smo mi htjeli, ali u svakom slučaju ne treba ostavljati po strani činjenicu da smo i danas uspjeli pobijediti.

Ja sam nekoliko puta ponovio da volim kad ekipa pobjeđuje jer samopouzdanje raste. Pohvalit ću sve igrače koji su danas nastupili protiv Laktaša, također i trojicu naših mlađih igrača u mom timu koji su danas išli igrati za juniorsku ekipu, jer smo današnjim danom zaokružili ovu priču oko pripremnih utakmica - rekao je Jagodić, prenosi Meridian.

Fudbaleri Sloge u nedjelju gostuju Sarajevu u duelu prvog kola Premier liga.

- Slijedi nam šest dana ciljane pripreme za osvježenje ekipe, a najviše od svega taktičke pripreme za Sarajevo. Naravno, Sarajevo još nema trenera, a to je veoma bitno. Za nas je to jedna manja nepovoljnost, jer novi trener donosi i neke nove ideje i način igre, a mi smo skautirali Sarajevo pod Mirzinim vodstvom i igrali smo sa njima na Bilinom polju.

Naravno da smo očekivali da ćemo i sada na Koševu igrati protiv njih pod njegovim vodstvom, ali kod njih je promjena, pa i mi čekamo imenovanje njihovog novog trenera, kako bismo procijenili na koji način bi Sarajevo ubuduće moglo igrati. Zatim nam slijedi kratka priprema za utakmicu na Koševu - dodao ja šef struke Dobojlija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.