open-navfaktor-logo
search
Trener Sloge
Jagodić nakon dva uzastopna trijumfa: Imamo dovoljno kvalitete da znamo kako odigrati protiv Veleža
Dvije domaće pobjede u nizu (Tuzla City 2:1, Željezničar 3:0) i te kako su popravile atmosferu u taboru Sloge iz Doboja.
22.09.2023. u 15:55
get url
text

Dobojlije su imale crnu seriju od četiri neuspjeha u gostima, i to bez postignutog gola, tako da su dueli sa Tuzlacima i Sarajlijama bili od izuzetne važnosti. Osvojenim bodovima u ovim duelima pritisak je znatno opao, pa ekipa mnogo rasterećenije dočekuje naredne mečeve u Premijer ligi BiH.

Svjestan je toga i šef stručnog štaba Vlado Jagodić, koji se u najavi narednog duela, koji Sloga igra u subotu od 20.45 na stadionu "Rođeni" u Mostaru protiv Veleža, još jednom osvrnuo na sjajnu partiju protiv sarajevskih "plavih".

- Zaboravljamo sve što je bilo, jer sve dolazi brzo jedno poslije drugog. Pobjeda protiv Željezničara je već daleko iza nas. Kroz ova dva dana pokušali smo da se osvježimo i psihološko stanje vratimo u normalu. Godilo je svakome što smo ubjedljivo pobijedili Željezničar, ali nove obaveze čekaju nas već u subotu navečer - istakao je Jagodić.

Iako i u Mostaru žele pokazati najbolje od sebe, pobijediti ako je to moguće, rezultatskog imperativa sada nema, kao što je to bio slučaj uoči prvih ovosezonskih utakmicana na "Lukama" u Doboju.

- Naravno da i tu želimo biti pravi. Nismo imali mnogo vremena za odmor, ali sada imamo mnogo širi izbor igrača. Imamo osam utakmica u 22 dana, ide i Kup BIH, ali sada je fokus na Veležu. Očekujem od igrača da ponovo odgovore zadatku. Nema nepoznanica među nama. Mislim da imamo dovoljno iskustva i kvaliteta da znamo kako odigrati protiv Veleža. Veoma su dinamični, cijenim ih izuzetno, ali vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu.

Od igrača ću tražiti da izađu na teren i odigraju onako kako znaju, bez opterećenja, da daju svoj maksimum i vidjećemo za koliko će to biti dovoljno - podvukao je Jagodić, koji ni na ovom meču neće moći da računa na povrijeđenog Sinišu Dujakovića, dok su ostali igrači spremni.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.