open-navfaktor-logo
search
Bitka za EURO 2024
Izrael zakomplikovao baraž, Zmajevima prijeti i Erling Haaland!
Švicarska je sinoć mogla praktično riješiti pitanje protivnika fudbalskoj A reprezentaciji u baražu za Evropsko prvenstvo 2023. godine.
16.11.2023. u 16:22
get url
text

VEZANI TEKST - Zmajevi domaćini u polufinalu baraža, ovo je trenutni rival, ko nam još "prijeti"?

Međutim, Izrael je golom u 89. minuti stigao do boda, te je do maksimuma zakomplikovao situaciju u Grupi I, ali i baražu za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Sada Izraelci imaju šanse da se direktno plasiraju u Njemačku (moraju dobiti oba meča do kraja, protiv Rumunije i Andore, te čekati kiks Švicaraca i Rumuna, koji u zadnjem kolu igraju međusobno, a Švicarska će prije toga ugostiti Kosovo).

U slučaju da Izrael osvoji jedno od prva dva mjesta u grupi i čekira kartu za EURO, to u mnogome mijenja situaciju i kada je u pitanju protivnik Zmajevima u baražu za Evropsko prvenstvo.

Takav rasplet, uz uvjet da Ukrajina zadrži drugu poziciju u svojoj grupi, izabranicima Save Miloševića za protivnika bi donio reprezentaciju Norveške, predvođenu jednim od najboljih fudbalera današnjice Erlingom Haalandom.

U opciji da Izrael izbjegne baraž, a Ukrajina izgubi drugu poziciju i ode u doigravanje, Zmajevi bi u polufinalu igrali protiv Islanda!

Mnogo je kombinacija u igri, a sve će biti jasnije možda već nakon narednog kola evropskih kvalifikacija koje su igraju večeras, sutra i prekosutra.

Žrijeb baraža obavit će se 23. novembra u Nyonu, BiH će u polufinalu biti domaćin, a kuglice će odlučiti da li ćemo eventualnu finalnu utakmicu igrati na domaćem terenu ili u gostima. U polufinalu i finalu baraža igra se po jedna utakmica. Ukoliko nakon 90 minuta ne bude pobjedniak igrat će se dva produžetka po 15 minuta, a ako i tada rezultat bude izjednačen, jedanaesterci će odlučiti pobjednika.

Polufinalni mečevi baraža igraju se 21. marta, a finala pet dana kasnije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.