open-navfaktor-logo
search
Strmoglavi pad
Izet Hajrović "nestao" sa fudbalske mape, šta se dešava sa junakom iz Žiline?
Izet Hajrović, junak fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Slovačke 2013. godine, čovjek koji je postigao pogodak koji je na kraju otvorio vrata Mundijala u Brazilu, nestao je sa fudbalske scene.
26.10.2023. u 20:26
get url
text

Tog desetog septembra 2013. godine u samo tridesetak sekundi nakon što je ušao u igru, Hajrović je zategao ljevicu i pogodio je za pobjedu našeg tima u borbi za Svjetsko prvenatvo, gdje smo se kasnije i plasirali nakon pobjeda protiv Lihtenštajna i Litvanije.

VEZANI TEKST - Gdje su Zmajevi iz kultnog meča sa Slovacima: Od junaka ni traga, ni glasa, mnogi se povukli, neki nepoželjni

Hajrović je svega nekoliko mjeseci nakon tog pogotka iz Grasshoppersa za 3,5 miliona eura prešao u Galatasaray. U julu 2014. godine karijeru je nastavio u Werderu iz Bremena, a može se reći da je već tada počeo "pad" njegove karijere.

Jedno vrijeme je bio na posudbi u španskom Eibaru, a u januaru 2018. godine stigao je u zagrebački Dinamo. U dresu Modrih zadržao se tri godine gdje su duže vrijeme pokušali da ga se "riješe", da bi nakon toga prešao u grčki Aris gdje se zadržao do ljeta ove godine. To je bio njegov posljednji klub, a od tada je slobodan igrač.

Treba istaći da više od godinu nije bio u planovima trenera Arisa, a zabilježio je samo 11 nastupa. Zanimljivo je da je svaki meč koji je nastupio ušao u igru svega nekoliko minuta.

U maju ove godine bilo je priče da bi se mogao vratiti u Švicarsku. Tamošnji mediji pisali su da bi Hajrović karijeru mogao "oživjeti" u prvoligašu Winterthuru, interes je navodno pokazao i Zurich, ali u konačnici od toga nije bilo ništa.

Izet je prije dva mjeseca napunio 32 godine, tako da nema sumnje da su pred njim još sigurno najmanje tri-četiri godine profesionalnog fudbala.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je ukupno 27 utakmica i postigao šest golova, a gol u Žilini će se dugo, dugo prepričavati.

U profesionalnoj karijeri je do sada odigrao 301 utakmicu. Postigao je 58 golova i upisao 32 asistencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.