open-navfaktor-logo
search
Pred Zrinjski - Legija
Iz policije tvrde: Poljskim navijačima, ako pokušaju, bit će zabranjen ulazak u Mostar
Večeras se u Mostaru igra utakmica 3. kola UEFA Konferencijske lige između bh. prvaka Zrinjskog i Legije iz Varšave, a poljskim navijačima je UEFA ranije ovog mjeseca zabranila dolazak na utakmicu.
26.10.2023. u 17:46
get url
text

- Mi nemamo još informacije je li neko od poljskih navijača došao u Mostar. Uvezali smo se s Graničnom policijom BiH, imamo korespondenciju s njima, ako iko bude pokušao prijeći, da ga vrate i da obavijeste naš Operativni centar. Postoje već mehanizmi da to spriječimo - rekao je u izjavi za Fenu Ljudevit Marić, portparol Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Marić je potvrdio kako će MUP HNK-a poduzeti sve mjere u provođenju ove odluke.

- Pazimo da ne uđu u kanton kroz prijelaze s juga. Ako je neko slučajno ušao ranije u Međugorje, kao mjesto gdje se dosta Poljaka nađe kroz godinu, poduzet ćemo sve mjere i radnje iz naše nadležnosti prema planu osiguranja kako smo to predvidjeli - kazao je Marić.

Podsjetimo, Evropska fudbalska federacija (UEFA) zabranila im je put na gostovanje u Bosnu i Hercegovinu nakon popriličnog haosa kojeg su napravili na meču protiv AZ Alkmaara u Nizozemskoj. Imali su obračun s policijom, jedan od policajaca je s povredom glave završio u bolnici, pa je UEFA nakon svega viđenog odlučila reagirati, te je poljski klub zbog navijača kažnjen s 15.000 eura.

Dvoboj između Zrinjskog i Legije počinje u 21 sat na stadionu Pod Bijelim brijegom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.