open-navfaktor-logo
search
Sheffield objavio
Iz Engleske stižu nove informacije o Anelu Ahmedhodžiću: "Bio je razuman i oporavio se"
Video snimak na kojem se vidi kako Anel Ahmedhodžić istrčava na teren kampa Sheffield Uniteda izazvao je mnogo bure u bh. javnosti.
14.09.2023. u 17:31
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog povrede "odjavio" Zmajeve: Anel Ahmedhodžić na treningu Sheffield Uniteda

Stoper A reprezentacije Bosne i Hercegovine nije se pojavio na okupljanju A reprezentacije za kvalifikacione utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda. Uz "obrazloženje" da je povrijeđen nije došao na okupljanje Zmajeva, iako su iz našeg tabora insistirali da dođe i da ga pregleda ljekarski tim našeg tima.

Kako je Ahmedhodžić to ignorisao u FSBiH su odlučili da ga suspenduju. No, naš stoper danas se pojavio na treningu engleskog tima.

Sheffield je na Twitteru objavio trenerov izvještaj o povredama. Uz obrazloženje da Anel "nikada nije otišao" (vjerovatno misleći na okupljanje Zmajeva), konstatovali su da su George Baldock, Will Osula i John Egan zadobili povrede.

- Vratili smo Anela na teren i na raspolaganje treneru. Bio je razuman ovih dana i oporavio se - piše na Twitter stranici Sheffield Uniteda.

Po svemu najavljenom očekuje se da Ahmehdhodžić zaigra u nedjelju protiv Tottenhama, a ukoliko se to dogodi otvorit će nove sumnje o stepenu povrede i (ne)mogućnošću da u septembarskom prozoru zaigra za Zmajeve u kvalifikacijama za EURO 2024.

Jasno je da je Ahmedhodžić bio povrijeđen (što je ranije i FSBiH potvrdio), ali nije jasno zbog čega nije došao na okupljanje kako bi ga pregledali doktori bh. tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.