open-navfaktor-logo
search
Zmajevi na Ilidži
Ivanković: Realno, kvalifikacije su izgubljene, igrači su željni da se popravi ono što se može popraviti
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je pripreme za kvalifikacione utakmice protiv Lihtenštajna i Portugala.
11.10.2023. u 14:22
get url
text

Zmajevi su smješteni na Ilidži a trenirali su u Butmiru. U stručnom štabu bh. tima zadovoljni su do sada urađenim.

- Igrači su tu tri dana, desile su se neke promjene kako znate. Tu je Renato (Gojković, op.a) koji je jedini dobio naknadni poziv. Jučer i dana smo radili malo jače, neki srednji intenzitet. Više taktički, plus te neke standard situacije, korneri, defanzivni, ofanzivni prekidi i mislim da smo u ovo malo vremena mislim da smo napravili dosta. Uz sutrašnji trening, gore kad dođemo, mislim da ćemo dočekati spremano utakmicu - kazao je Mario Ivanković, trener u stručnom štabu Zmajeva, dodavši:

- Odlučili smo da je dovoljno 20 igrača plus tri golmana. Mislim da su svi spremni, zdravi i što je najvažnije motivisani. I željni da se popravi ovo što se može popraviti. I da se što bolje pripremimo za baraž.

Gledajući realno, kvalifikacije su izgubljene. Ostao nam je baraž i ostalo nam je da napravimo tim do marta. Nama je cilj da idemo na pobjedu, ne samo protiv Lihtenštajna nego protiv bilo koga. Vjerujem da će biti maksimalan pristup.

Na pitanje da li će selektor nešto kalkulisati i kombinovati sastav, Ivaković je odgovorio.

- Igračima nije nikakav problem u tri dana odigrati dvije utakmice. Imamo 20 kvalitetnih igrača i nadam se da će svi dobiti minutažu i pokazati da se na njih može računati u baražu - kazao je Ivanković.

Pred novinare je izašao i Renato Gojković, koji je dobio naknadni poziv.

- Stigao sam rano ujutro, putovao sam cijeli dan, ali zbog euforije ne osjećam umor. Ima par starijih koje nisam znao od ranije. Toplo sam primljen i sve je na dobrom nivou da se osjećam što bolje. Poziv nisam očekivao, ali imao sam želju. Nadao sam se i došlo je do toga.

Na selektoru je da odluči da li ću igrati. Dva stopera su tu koji su duže vrijeme, ako dobijem šansu iskoristit ću. Zaslužujemo dosta bolje rezultate nego što su trenutni - kazao je Gojković.

Zmajevi sutra putuju u Lihtenštajn, gdje će u u petak igrati meč 7. kola kvalifikacija za EURO 2024 protiv domaće selekcije.

{$galerijaFotografija}

 

DSC_5123.JPG
1 od 1
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.