open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Ivanković: Igrat će ko bude sto posto spreman, ko ima problema ostaje u Mostaru
Fudbalere Zrinjskog poslije utakmice s AZ Alkmaarom u četvrtak čekaju obaveze u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i meč 16. kola protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku.
03.12.2023. u 17:46
get url
text

Zrinjski je pod imperativom s obzirom na to da je vodeći Borac u subotu slavio kod Sloge i otišao na plus sedam u odnosu na aktuelnog prvaka BiH.

- Imali smo problema u povratku iz Nizozemske, ali nadam se da smo se oporavili koliko-toliko - rekao je trener Zrinjskog Mario Ivanković, dodavši da je ekipa u subotu obavila regeneracijski trening i da se danas priprema za Zvijezdu.

- Mislim da su igrači spremni i svjesni da trebamo ići na tri boda, jer nas to jedino zanima. Da će biti lako, neće. Bez obzira na to što je Zvijezda zadnja na tabeli znamo da igraju dobro, da žele da igraju od zadnje linije, da imaju par kvalitetnih igrača i da ih kući niko nije jednostavno dobio. Samo maksimalni pristup sa željom da moramo pobijediti i vidjet ćemo šta nas očekuje - rekao je Ivanković.

On je dodao da je van stroja Matej Senić koji se povrijedio u meču Konferencijske lige, a da se vraća Kerim Memja.

Problemi nas, izgleda, udaraju samo po zadnjoj liniji. Ima nas, zdravih - pravih. Ko bude sto posto spreman taj će da igra, ko bude imao bilo kakav problem ostaje u Mostaru na treninzima i rehabilitaciji - poručio je Ivanković.

On dodaje da očekuje malo teži teren, ali ne vjeruje da će biti teži nego što je bio u Gabeli 

Meč Zvijezde 09 i Zrinjskog igra se sutra od 13 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.