open-navfaktor-logo
search
Trenerska križaljka
Ima ugovor sa Igmanom: Hoće li Husref Musemić preuzeti FK Sarajevo?
Fudbalski klub Sarajevo u potrazi je za novim trenerom.
24.07.2023. u 15:32
get url
text

Kako je u subotu saopćeno iz kluba, ugovor sa doskorašnjim šefom struke Mirzom Varešanovićem, "sporazumno je raskinut", a sada se traži njegov nasljednik.

Mediji nagađaju o velikom broju kandidata, a navijači su već počeli slaviti jer imaju informaciju kako je "sve dogovoreno" sa Husrefom Musemićem!?

Nekadašnji prvotimac tima sa Koševa u nekoliko navrata sjedio je na klupi Bordo tima, a trenutno je trener FK Igman iz Konjica. Musemić je prošle sezone ovaj klub spasio od ispadanja, za šta je nagrađen novim ugovorom.

Igman je na svojoj Facebook stranici još 6. juna objavio da će Musemić i naredne sezone voditi ovaj klub, a u informacionom sistemu Comet (sistem koji vodi FSBiH) navedeno je kako saradnja Husrefa Musemića i FK Igman počinje od sutra (25. juli) i trajat će do 30. juna 2024. godine.

Iz FK Igman su za Faktor potvrdili da trofejni trener ima važeći ugovor sa klubom. Kod Musemića smo pokušali provjeriti da li je postigao dogovor sa Bordo timom, ali nije odgovarao na naše pozive.

S druge strane, FK Sarajevo danas je objavio kako će privremeno treninge voditi Mensur Dogan, direktor Akademije, ali su sa Koševa najavili "da će navijače i javnost uskoro obavijestiti o izboru novog trenera".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.