open-navfaktor-logo
search
Veselo u Bergamu
Iličić sa igračima Atalante proslavio pobjedu, navijači ga opkolili i tražili da se vrati
Josip Iličić (35), poznati slovenski fudbaler koji trenutno nastupa za Maribor, iskoristio je slobodne dane nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva odlaskom u Italiju. 
19.12.2023. u 13:42
get url
text

Iličić je pratio meč svog bivšeg kluba Atalante koja je na domaćem terenu pobjedila Atalantu sa 4:1.

Fudbaleri Atalante su nakon meča burno slavili pobjedu, ali prije nego što su sa svojim navijačima otišli ispod tribine, na terenu im se pridružio i Iličić.

- Sretan kraj je rezultat pobjede i zagrljaja sa Iličićem - rekao je trener Atalante Gian Piero Gasperini nakon meča, pa dodao:

 - Lijepo je bilo vidjeti Iličića kako se ponovo uklapa, uvijek će nam nedostajati njegova magija. Bio je jedan od najvećih u historiji Atalante - dodao je iskusni stručnjak.

Ilić je prije toga dobio i aplauze, dao nekoliko autograma, te obradovao brojne navijače selfijima.

"Josipe, vrati nam se", govorili su navijači italijanskog tima.

Iličić je u dresu Atalante upisao 173 nastupa. Postigao je 60 golova i dodao 44 asistencije, a svojevremeno je bio jedan od boljih igrača u regiji.

U oktobru prošle godine vratio u Maribor sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Nakon odlaska iz Atalante prije dolaska u Sloveniju imao je problemima s mentalnim zdravljem nakon pandemije koronavirusa, pao je u depresiju pa neko vrijeme nije nastupao.

Rođeni Prijedorčanin iza sebe ima sjajnu karijeru tokom koje je nosio dresove mnogih italijanskih klubova. Osim za Atalantu u Serie A nastupao je i za Palermo i Fiorentinu. Na samom početku karijere igrao je za Bonifiku, Inteblock i Maribor.

U dresu reprezentacije Slovenije odigrao 80 utakmica i postigao 16 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.