open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor
Ibričić: Viveros se nije prilagodio, Balti i Šerbečiću smo dali dovoljno vremena da reaguju
Senijad Ibričić, sportski direktor Sarajeva, obratio se javnosti nakon što je završio prijelazni rok.
11.09.2023. u 12:59
get url
text

- Prezadovoljni smo nakon mjesec s radom šefa i stručnog štaba. Napravila se dobra slika, iz četiri utakmice smo izvukli maksimum, ostaje žal za dva boda iz Gabele - rekao je Ibričić.

Novinare je zanimalo šta se dogodilo s Kevinom Viverosom, kao i zašto trener Simon Rožman više ne računa na Ivana Bornu Jelića Baltu i Besima Šerbečića.

Kevin Viveros?

- Navijače i sve vas najviše zanima on, što je normalno. Plan je bio da se napravi dobar transfer. Prvi problem je što je klub doveo igrače prije našeg dolaska, a nakon toga je FSBiH promijenio pravilo o broju stranaca pa je jedan bio višak - rekao je Ibričić-

- Iskreno ću reći, on je odlučio da ne može ostati, da se ne može navići. Vjerujem da je prije dolaska razgovarao s nekim iz kluba. Momak se nije prilagodio, dolazio nam je i kazao da se želi vratiti kući. Cijelo vrijeme je govorio da mu nedostaje porodica, prvi put je otišao od kuće.

- Plaćen je jedan dio za njegov transfer, do danas smo pokušali napraviti najbolje rješenje, nije se uspjelo. Još uvijek se radi na tome.

O Balti i Šerbečiću, Ibričić je rekao:

- Ista stvar. Ne mogu svi igrači igrati, ne može biti 22 igrača u ekipi, 11 ih može igrati. U međuvremenu drugi igrači koji su ostali tu su kvalitetniji i mogu dati više  od ovih koji ste nabrojali. Dali smo im dovoljno vremena da mogu reagovati, da imaju mogućnost da nađu klub. Igraš fudbal da bi uživao, igrao, a ne da bi sjedio na tribinama i primao plaću. Treneri su odlučili da su ovi koji su tu ispred njih.

O dolasku Anđušića sportski direktor Sarajeva kazao je da je to ispalo slučajno i da klubu više ne nedostaje igrača.

- Sad trenutno mislim da ne fali niša. Imamo kvalitet, radimo dobro, za sve treba vremena i ne može se preko noći promijeniti. Kvalitet postoji, siguran sam da ćemo do zime uspjeti napraviti dobre stvari. Najviše što se od nas može očekivati je da poslije zimskih priprema bude prava ekipa, kakvu mi želimo i da će to biti puno bolje nego sad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.