open-navfaktor-logo
search
Reakcije na žrijeb
Ibričić: Očekivali smo lakšeg protivnika, a ovo je naša mala prednost protiv Borca
Veliki derbi u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine igrat će Borac i Sarajevo, odlučeno je današnjim žrijebanjem parova u prostorijama Fudbalskog saveza BiH.
13.02.2024. u 12:28
get url
text

Na pitanje da li su očekivali lakšeg rivala u ovoj fazi takmičenja, sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić je odgovorio:

- Kad ideš uvijek razmišljaš malo o takoreći lakšim protivnicima. Iskreno, ako želiš osvojiti Kup, svakako ćeš morati igrati sa svima. Dvije utakmice, po meni dva derbija. Sarajevo ili Borac će proći dalje i olakšati sebi put do finala - mišljenja je Ibričić.

Borac i Sarajevo su ove sezone igrali dva premijerligaška duela, a oba su završena identičnim rezultatom - 1:1.

- Dokaz da će biti dobre utakmice. Naša mala prednost je što prvu igramo u Banjoj Luci, a revanš sigurno pred popunjenim Koševom. Naš plan je da dođemo do kraja i mislim da put počinje s Borcem - smatra sportski direktor Sarajeva.

On je govorio i preostalim parovima.

- Neki imaju malo više sreće od drugih, ali to je sasvim normalno. Idemo igrati i nadati se najboljem.

Najbolje je u procesu žrijebanja definitivno prošao Zrinjski koji je za rivala dobio jedinog niželigaša u bubnju - bihaćko Jedinstvo.

- Očekivanja su sigurno plasman u polufinale. Naše ambicije bile bi iste da je protivnik i neki drugi klub iz četvrtfinala. U svakom slučaju naše ambicije su iste kao i prošle sezone, probati otići do kraja. Sljedeća prepreka je Jedinstvo, radujemo se tim utakmicama, nismo odavno bili u Bihaću. Dat ćemo sve od sebe i pokušati opravdati ulogu favorita - kazao je predstavnik Zrinjskog Mario Pandža.

U četvrtfinalu Kupa BiH snage će odmjeriti: Posušje - Sloga, Jedinstvo - Zrinjski, Borac - Sarajevo i Široki Brijeg - Velež.

Prve utakmice igraju se 28. februara, a revanši 14. marta.

Naslov pobjednika Kupa BiH brane fudbaleri Zrinjskog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.